Izvor: Blic
09.09.2021 u 07:32
0

NOVAK BRILJANTAN: Beretini pao, svetski broj 1 u POLUFINALU US Open-a!

Novak Đoković je u finalu US opena pošto je nakon preokreta porazio Matea Beretinija rezultatom 5:7, 6:2, 6:2, 6:3.

Italijan je fenomenalno odigrao prvi set, rešetao Srbina servama uglavnom preko 200 kilometara na sat, ali od starta drugog seta je Đoković naglo podigao igru i bez problema ostvario pobedu.

Do samog kraja meča je Beretini pokušavao da se vrati, i Italijan je pravio sjajne poteze, ali teško da bilo ko na svetu može da izađe na kraj sa ovakvim Novakom Đokovićem. Toga je svestan i Aleksandar Zverev, rival Srbina u polufinalu US opena.

PROČITAJTE JOŠ: SAMO NAJBOLJI NASTAVLJAJU TAKMIČENJE: Novak nastavlja trku ka „GOAT“ tituli!

Pravo mučenje od gema otvorilo je meč, trajao je devet minuta, a nije nagoveštavalo da će biti tako posle asa Novaka Đokovića kojim je počelo četvrtfinale. Zapravo, dva asa je odservirao Novak u tom prvom gemu na meču, ali i napravio dve duple servis greške koje su doprinele za ranu brejk priliku Beretinija, neiskorišćenu. Taj devetominutni gem najavio 77-minutni set.

Velika je to borba bila, dobrim servama su i jedan i drugi teniser retko rivalu pružili šansu da zapreti, a kada bi i to činili, odlično bi se branili. Više brejk prilika je u prvom setu imao Beretini, jedina koja je iskorišćena bilo je njegovo delo i razlog zašto je poveo u setovima. Verovatno još bitniji razlog jesu serve „italijanskog bombardera“ koji je sa svoje osnovne linije čistio sve ispred Novaka Đokovića i to uglavnom sa preko 200 kilometara na sat brzine.

PROČITAJTE JOŠ: TRIO KOJI JE PROSLAVIO SRPSKI TENIS!

Igra je ukazivala da bi prvi set mogao jedino da reši tajbrejk, ali je u poslednjoj prilici za to Mateo Beretini napao i oduzeo servis Novaku, a potom i potvrdio brejk te automatski stigao do vođstva u setovima posle sat i 17 minuta. Poređenja radi, prvi set na meču Novaka Đokovića u prošlom kolu, koji je takođe izgubio od Džensona Bruksbija, je trajao svega pola sata.

Kad smo već kod tog duela osmine finala i Bruksbija, mada se noćas radilo o za klasu kvalitetnijem rivalu, ono što je učinio Amerikancu – uradio je i Italijanu srpski as. Kako je krenuo drugi set Đoković je postao drugi čovek, onaj pravi, dominantni Novak. Odmah se videlo kako bolno izgubljen prvi set nije poljuljao najboljeg na svetu, naprotiv, Đoković je izašao na teren željan borbe, a Beretini je već krenuo da izgleda kao da neće imati dovoljno snage za istu.

PROČITAJTE JOŠ: FIŠ STAO NA STRANU ĐOKOVIĆA: Novak „tuče’“ Rodžera i Rafu, uzeće 23 i više slemova! (FOTO)

Dva brejka napravio je Srbin u drugom setu od mnoštvo brejk prilika, dok Beretini nije imao nijednu. Stao je i osnovni razlog zbog čega je Mateo Beretini osvojio prvi set, servis, pa mu je na drugi ostajalo manje prostora za dolazak do poena.

Drugi set je završen sa 6:2, kao i treći. Identično su i izgledali, a ono što je počelo da frustrira Beretinija jesu savršeni potezi najboljeg na svetu. Sve što je zamislio i realizovao je Đoković, kako je meč odmicao, a pogotovo u trećem setu, dosta je trebalo da se pomuči Beretini ukoliko želi da dođe do poena. Pogotovo ako isti ne počinje njegovom dobrom servom, a tek ako uopšte ne servira.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter