Izvor: 24sedam
29.08.2024 u 08:10
0

NOVAK NAS JE ZABRINUO: Otkrio je da se tokom čitavog meča protiv Đerea nije dobro osećao

Imao sam problema sa stomakom - nisam mogao da dišem!

Novak Đoković se plasirao u treće kolo US opena, ali je otkrio da je imao stomačnih problema i da nije normalno mogao da diše tokom meča sa Laslom Đerom.

– Imao sam problema sa stomakom u većem delu prva dva seta, to se odrazilo na način na koji sam se oporavljao posle poena. Mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem. Želim Laslu sve najbolje, da se vrati što pre – zaslužuje da bude rangiran više, želim mu kontinuitet jer je jako posvećen i dobar momak, miran momak koji voli da radi. Poboljšalo se pred kraj drugog seta, uticalo je i to što je bilo iscrpljujućih razmena, što je i očekivano kada vidimo prošlu godinu. Moja igra mu generalno odgovara, ne ustručava se da napadne. Ove godine su ubrzani tereni, lopta niže i brže odskače, a on to voli. Nezgodno je igrati protiv njega – otkrio je Đoković.

Najbolji teniser svih vremena i u ovom meču je imao problema sa prvim servisom, iamo je samo 47 odsto uspešnosti u tom segmentu igre.

– Nisam dobro servirao u prva dva meča, i dalje pokušavam da pronađem ritam i tempo na servisu. Ako nemaš visok procenat servisa, moraš mnogo da radiš za poene, naročito protiv igrača kao što je Đere, koji je sjajan, čvrst sa osnovne linije. Znao sam da da ću morati baš da se znojim i namučim ako ne budem dobro servirao. Tako je i bilo, dva sata za dva seta – istakao je Đoković, pa  dodao:

– Kraj koji niko ne želi, ni publika ni mi, verovatno kao posledica takvog fizičkog meča. U ključnim momentima sam uspeo da ubacim loptu više od njega, nekada sam imao i pravu anticipaciju, malo sam imao i sreće jer je promašio lak udarac na set lopti u drugom setu. Mečevi će postajati teži, ali pronaći ću način.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter