Izvor: Alo
31.08.2024 u 16:19
0

NOVAK OSTAO BEZ KRUNE: Neprepoznatljivi Đoković eliminisan u trećem kolu US Opena

Nije više ovo "onaj" Novak Đoković, pitanje je da li će ikad ponovo biti, ali...

NOVAK SE UGASIO! Očajni Đoković zaustavljen u polufinalu Australijan opena; Đoković se povukao sa Rolan Garosa, hitno mora na operaciju; NOVAK SE NIJE POJAVIO U FINALU VIMBLDONA! Alkaraz razbio Đokovića i odbranio titulu; NOVAK OSTAO BEZ KRUNE Neprepoznatljivi Đoković eliminisan u trećem kolu US Opena. Ovo je bilans najboljeg tenisera svih vremena na grend slem turnirima u 2024. godini.

IZAŠAO RASPORED CRVENE ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA: Evo ko prvi dolazi na Marakanu

Prvi put još od 2017. godinu će završiti bez makar jednog od četiri najveća trofeja. Čeka ga pad na ATP listi, plasman na Završni masters je doveden u pitanje… Ali, postoji nešto što nam i u ovakvim trenucima izmami osmeh, nama, njegovim navijačima i njemu samom, nešto zbog čega se oseća zadovoljnim uprkos gorkim pilulama poraza, nešto što u njegovim očima odiše spokojom, a ne tugom, nešto što sija nad ovim mrakom. To nešto zove se zlato na Olimpijskim igrama.

Sve i da je osvojio sva četiri slema, a da mu je najsjajnije odličje izmaklo, bio bi razočaran, jer bi opet ostalo nešto što mu nedostaje. Sada mu ne fali ništa, osvojio je sve, a to zlato vrednije je i od Australijan opena i od Rolan Garosa i od Vimbldona i od US Opena.

Na početku sezone je istakao kako su mu Olimpijske igre priortite svih prioriteta i da će sve ostale turnire podrediti njima.

– Imao sam osećaj da na Rolan Garosu mogu da osvojim titulu, ali sam se tu povredio. VImbldon finale… Olimpijske Igre jesu bile najveći cilj, tu sam odigrao najbolje. Ako je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvatam, čekao sam ga ceo život – iskren je bio Đoković posle poraza od Alekseja Popirina u trećem kolu US Opena.

Skoro 20 godina Novak Đoković pokušavao je da osvoji neosvojivu. Izmicala mu je dugo, okačila bi se drugom oko vrata, čak i kada je on bio nadomak nje (čitaj Olimpijske igre u Tokiju). Mogao je da osvoji svaku, sve su titule bile u njegovom naručju i to po nekoliko puta, ali mu je ona izmicala. Patio je, nije krio suze, bolelo je to prokleto „NE“! Ali, nije odustajao. Bio je uporan, istrajan. Verovao je kada niko drugi nije. Pokušao je, možda i poslednji put. Bilo je teško, teže nego ikad. Povređen, uzdrman, slaman toliko puta, ali sa srcem kao planina, koje je šapunlo „pokušaj“. I uspeo je, napokon je osvojio. Konačno je on taj koji ima pravo da je ljubi, njegova je i niko mu je ne može oduzeti. Ne odvaja se od nje, čak je i u Njujork došao sa njom.

Slavio je dugo, možda je po prvi put u karijeri odstupio od svoje rutine i nije imao uobičajenu pripremu za grend slem. Moguće da je sebi dao malo oduška, popio neku čašicu, verovatno preskočio neki trening, jer je čovek od krvi i mesa. Zato je od velike važnosti bilo da se nekako samo dokopa druge nedelje US Opena, da skine rđu i uhvati zalet. Ipak, nije uspeo, naišao je na tenisera koji je u životnoj formi i poklekao u trećem kolu. Ranije bi za Đokovića ovakvi mečevi bili prelomni, uspevao bi da nađe način da preokrene, a onda ga ništa ne bi zaustavilo na putu ka tituli. I sada je bio blizu, krenuo je po preokret, ali falilo je malo svežine, tek toliko da tas na vagi prevagne na drugu stranu. Popirin je igrao kao u transu, on nije koristio šanse koje su mu se ukazale i ishod je kapitulacija u trećoj rundi.

Bledi polako Novakov oreol na grend slemovima. Nije to više ona mašina koja ruši sve pred sobom, koja se na volšeban način izvlači čak i kada je na rubu poraza. Godine čine svoje, drugi su osetili krv, a i motiva polako manjka.

Đoković iza sebe nema dobru sezonu, bole svi ovi porazi, neuspesi, ali vredelo je. Ipak je ona (zlatna medalja) vrednija i važnija od svega!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar