Izvor: Kurir
19.09.2024 u 07:42
0

NOVAK U VELIKOM PROBLEMU: Poseban pakao čekao bi ga u Australiji!

Najbolji srpski teniser i jedan od najboljih tenisera, ali i sportista u istoriji, Novak Đoković, mogao bi da se nađe u velikom problemu početkom 2025. godine.

Novak je imao sezonu za pamćenje – ako gledamo ostvarenje sna i osvajanje Olimpijskih igara, ali i zaborav – ako gledamo sve ostale turnire. Zbog toga je trenutno na četvrtom mestu na ATP listi, a visi mu i plasman na Završni masters u Torinu. Da bi se plasirao na poslednji turnir sezone Đoković će morati da odigra kvalitetno u Šangaju i Parizu, ali njegove reči da više nema prevelike ambicije što se bodova tiče svakako mogu da zabrinu navijače.

ANA IVANOVIĆ PONOVO NA TERENU: Posle 8 godina pauze ponovo uzima reket u ruke

– Neću juriti ATP bodove, iako planiram da otputujem u Kinu da igram na Mastersu u Šangaju sledećeg meseca. Torino mi uopšte nije cilj, iskreno, ne jurim ATP Finale, ne jurim rang liste. Što se mene tiče, završio sam s tim turnirima u svojoj karijeri. Da li ću igrati na drugim turnirima ove godine ili u budućnosti, ne mogu trenutno da kažem. Moji glavni prioriteti su igranje za Srbiju i Grend slamovi, sve ostalo je manje važno – rekao je Novak.

Đoković do kraja sezone brani 2.300 bodova na Mastersu u Parizu i ATP Finalu u Torinu i ako bi odigrao loše – mogao bi da ispadne iz top 10 tenisera planete. Pravi pakao u tom slučaju dočekao bi ga u Australiji početkom naredne godine jer bi Novak već u osmini finala njegovog omiljenog grend slem turnira mogao da udari na Janika Sinera ili Karlosa Alkaraza.

Jasno je da je Novak na zalasku karijere, ali da je i dalje klasa za mnoge tenisere na planeti, tako da bi dobrim igrama u finišu ove sezone mogao da izbegne katastrofalan scenario za početak naredne godine. Ako ne bude tako, crni dani mogli bi da se nađu pred Novakom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter