Izvor: Telegraf
20.08.2024 u 16:49
0

OGLASIO SE ATP NAKON POZITIVNIH DOPING TESTOVA: Janik Siner oslobođen optužbi

Međutim, on je oslobođen optužbi.

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je Janik Siner oslobođen optužbi, nakon što je dva puta ove godine bio pozitivan na doping testu. Najbolji igrač sveta je u krvi imao klostebol, što je na vrhu liste zabranjenih supstanci, dok se o svemu oglasio i ATP listi.

LOŠA VEST ZA SINERA: Teniser pozitivan na doping testu!

Janiku Sineru je u krvi ovo pronađeno tokom turnira u Indijan Velsu, gde je stigao do polufinala. Čak dva puta je imao rezultate u krvi, ali nijednom nije suspendovan, već je oba puta mogao da nastavi.

Kasnije je podvrgnut i daljim istraživanjima i ustanovljeno je da nije kriv.

Povodom toga se oglasio i ATP.

– Radujemo se što je utvrđeno da Janik Siner nije kriv, a nije bio ni nemaran oko doping testa. Takođe, želimo da istaknemo i temeljnost ovog istražnog procesa, kao i nezavisnu evaluaciju činjenica u skladu sa Teniskim antidoping programom (TADP), što mu je omogućilo da se takmiči. Ovo je bio izazovan slučaj za Janika, ali i nejgov tim, te naglašavamo potrebu da igrači i timovi budu izuzetno pažljivi u korišćenju prozivoda ili tretmana. Integritet je od najveće važnosti u našem sportu.

Podsetimo, Janik Siner će izgubiti samo bodove osvojene u Indijan Velsu, kao i novac zarađen na ovom turniru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter