Izvor: Novosti
09.07.2021 u 20:30
0

PONOS SRBIJE! Novak Đoković u finalu Vimbldona!

Potera se bliži kraju, do poravnanja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, Novaku Đokoviću je preostalo da napravi još dva koraka.

VAŽNO:

LANČANI SUDAR NA DUŠANOVCU izazvao kolaps u saobraćaju

NA DNU KOFERA 166.000 NEPRIJAVLJENIH EVRA: Carinici na Gradini sprečili pokušaj krijumčarenja

VULIN APELUJE: Vodite računa o deci na rekama i bazenima

ZATRESLA SE AMERIKA: Jak zemljotres pogodio Kaliforniju, osetio se i u San Francisku

POBEDOM U LEGENDU: Ako osvoji 20 grend slem titula Djoković je blizu rušenja rekorda Roda Lejvera

TREĆI SET:

7:5 KRAJ MEČA – POBEDA ĐOKOVIĆA

6:5 – BREEEEEEEJK ZA ĐOKOVIĆA! SERVIRA ZA FINALE VIMBLDONA!

5:5 – Čini se da je sada samo pitanje kada će Šapovalov da poklekne. Nema više nedaumica kada Novak igra na svom servis gemu i to ide prilično brzo.

4:5 – Aplaudirao je Novak protivniku zbog sreće pri jednom poenu na mreži. Čini se da je to uradio i ironično, jer je publika na strani protivnika i želi produžetak meča.

4:4 – Siguran gem sa četiri poena u nizu. Ponovo je na potezu Šapovalov koji sada već nema šta da izgubi, jer je generalno veoma blizu poraza.

4:3 – Ovo je mogao da bude ključni brejk. Bila je pobeda izvesna i verovatno bi sve brzo otišlo do kraja, ali Šapovalov je spasao dve brejk lopte i još uvek visi o koncu.

3:3 – Novak je učinio ono što je do njega. Sada sledi ponovo pritisak na protivnika.

2:3 – Došao je lako Šapovalov do 30:0, a onda sledi pad koji ga ubacuje u paniku (30:30), ali uspeva nekako da dođe do vazduha.

2:2 – Mašina se već upalila i teško da Kanađanin može nešto da uradi po tom pitanju. Ukoliko vidimo dinamiku meča, samo je pitanje momenta kada ćemo videti brejk.

1:2 – Preživeo je Šapovalov. Ovo je mogao da bude zaključni udarac, ali servis je služio Denisa i još uvek je u igri.

1:1 – Urlik Đokovića! Nema brejka iako je bilo čak tri momenta za to. Komplikacija ima, ali sve i dalje nastavlja u pravom smeru.

0:1 – Lako dobije Šapovalov gem, ali ima padove koji su dovoljni Novaku da pravi prevagu.

DRUGI SET

7:5 – Potvrđuje brejk Nole i stiže do 2:0 u setovima!

PRVI SET

7:6 – SEEEET ZA ĐOKOVIĆA! Nije izdržao tempo Šapovalov. Imao je to što treba do taj-brejka, ali se već videlo do ribrejka da polako pada. Sada je skroz pao i pitanje je kako će nastaviti, ali to je manje važno. Novak je prišao na dva koraka od finala!

6:6 – Idemo u taj-brejk. Tako se čini i najrealnije. Novak ima 85 odsto iz prvog servisa i svaki put pokaže šta zna kada ubaci, ali Šapovalov je trenutno, mora se priznati, bolji u razmenama.

6:5 – Nekako, oseća se promena u odnosu snaga. Đoković je počeo da udara iz forhenda i Šapovalov više nema nikakvu prednost, pa ni rezultatsku. Pitanje je kako će protivnik odgovoriti na ovo sve, jer je pre samo nekoliko minuta bio na dva poena od osvajanja seta.

5:5 – BREEEEEEJK ĐOKOVIĆ! Kada je bilo najpotrebije, Šapovalov je počeo da greši! Šta je Denis promašio, to verovatno ne bi uradio da ne igra protiv najvećeg. Novak je čekao greške, igrao strpljivo, znao da je u teškoj situaciji i pasivna igra mu se isplatila, jer je Kanađanin napravio nekoliko grešaka koji su ga koštali ostanka u setu. Idemo dalje.

5:5 – Spas u poslednji čas! Vraća Nole brejk u treucima kad je Šapovalov servirao za set.4:5 – Spasao je Šapovalov tri gem lopte i od 40:0 za noleta stigao do đusa. Usledila su dva servis vinera za gem srpskog tenisera, ali Kanađanin u narednom gemu servira za set.

3:5 – Novak nema rešenja za Denisov servis. opet je kanađanin s nulom rešio gem. Đoković servira za ostanak u prvom setu.

3:4 – Osvojio je Đoković novi servis gem, ali moraće da podigne nivo igre u ovom setu jer je sve manje prilika da vrati brejk.

2:4 – Šapovalov sigurno čuva servis. Opet s nulom rešava Kanađanin.

2:3 – Unapredio je Novak servis, ali ima još prostora za popravku. Gem je osvojen, to je najvažnije.

1:3 – Potvrđuje brejk Šapovalov sa nulom.

1:2 – Nešto lošiji Đokovićev prvi servis doneo je Šapovalovu tri brejk lopte. Treću je iskoristio Kanađanin.

1:1 – Treblo je nekoliko poena u drugom gemu Šapovalovu da namesti ruku na servis, ali je na kraju stigao do prvog gema.

1:0 – S nulom rešava Đoković prvi gem u meču.

Meč je počeo, Novak ima prvi servis.

Đoković je na putu do finala savladao redom Drejpera, Andersona, Kudlu, Garina i  Fučoviča, a samo je mladi britanac uspeo da mu oduzme set.

šapovalov je bio bolji od Kolšrajbera, zatim mu je Anduhar predao meč, a onda su redom padali Endi Mari, Roberto Bautista Agut i Karen Hačanov.

Biće ovo sedmi susret dvojice tenisera na ATP turu, a svih dosadašnjih šest pripalo je novaku. Šapovalov ima jednu pobedui protiv najboljeg igrača sveta, ali na egzibiciji u Budlsu 2019. godine.

Prvi je polufinalni okršaj sa kanadskim teniserom Denisom Šapovalovim.

Đoković je na putu do finala savladao redom Drejpera, Andersona, Kudlu, Garina i  Fučoviča, a samo je mladi britanac uspeo da mu oduzme set.

šapovalov je bio bolji od Kolšrajbera, zatim mu je Anduhar predao meč, a onda su redom padali Endi Mari, Roberto Bautista Agut i Karen Hačanov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter