Izvor: Alo
16.09.2024 u 08:21
0

SA TURNIROM SAM ZAVRŠIO KARIJERU: Đokoviću se ovo dogodilo samo jednom u karijeri

Završni masters je blizu, ali Novak (ne) mari za to

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković iza sebe nema sezonu na koju nas je navikao. Nije osvojio nijedan trofej, nekolicinu turniru je preskočio, a zablistao je „samo“ na Olimpijskim igrama u Parizu, gde se napokon dokopao zlatne medalje. Da li godine čine svoje ili je u pitanju motivacija? Odgovor je negde verovatno na sredini.

NIKO NEĆE DOSTIĆI OVO ŠTO JE NOVAK URADIO: Viktor Troicki imao svašta da kaže za Đokovića

Da Đoković ne blista ove godine odlično ilustruje podatak da mu ozbiljno „visi“ plasman na Završni masters. Trenutno u ATP trci zauzima tek deveto mesto i moraće dobrano da zapane kako bi se našao na turniru osmorice najboljih. Ipak, Novaku to nije prioritet, što je i sam potvrdio za vreme Dejvis kup meča protiv Grčke.

– Nije mi cilj da jurim Završni tunir, niti renking. Što se mene tiče sa tim turnirom sam završio kakrijeru, da li ću igrati narednih godina – ne znam. Prioritet su Grend slemovi i reprezentacija – poručio je Đoković.

Otkako se lansirao u tensiki vrh, Novak je samo jednom propustio ATP finale, bilo je to 2017. godine, kada je nakon Vimbldona morao da operiše lakat, pa nije igrao šest meseci.

Đoković je na Završnom mastersu debitovao 2007. godine, kada je eliminisan u grupnoj fazi izgubivši sva tri meča. Sezonu kasnije, po prvi put u karijeri je osvojio titulu na pomenutom turniru pobedivši u finalu Nikolaja Davidenka. Posle toga slavio je još u šest navrata, pa je tako rekorder Završnog mastersa sa sedam trofeja.

Međutim, sva je prilika da ove godine neće braniti titulu, što je samo potvrda da je Novakov kraj karijere blizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter