Izvor: BSC HAPPY
27.08.2023 u 17:08
0

SLIČNOST JE NEVEROVATNA: Đokovićev čukundeda bio je ovaj srpski heroj (FOTO)

U ponedeljak, prvog dana Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, na teren će izaći trojica srpskih igrača, među kojima i drugi teniser sveta Novak Đoković.

Zanimljivo je da Novak nije prvi u porodici sa tim imenom i prezimenom. Isto se zvao i čukundeda slavnog tenisera po kome je Novak i dobio ime. Osim imena zajedničke su im i mnoge crte lica, pa je prosto neverovatno koliko naš teniski as liči na svog pretka.

Inače, Đokovići su poreklom sa Čeva na Cetinju, odakle je Đoko Damjanović, posle ubistva turskog age u jednom od obračuna s Turcima, prebegao u Nikšić. Od pretka Đoka su nastali Đokovići.

UMESTO REKETA, TIGANJ, NOLE NASTAVLJA SVOJ ŠOU NA US OPENU: Novak kakvog do sada niste videli, oduševio svojim POTEZIMA (VIDEO)

Novak Đoković, čukundeda najboljeg tenisera sveta svih vremena iz Jasenovog polja kod Nikšića 1905. godine odlazi za poslom u Čikago ali se 1912. godine  vraća i učestvuje u Balkanskim ratovima, oslobođenju Skadra, potom i u Velikom ratu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter