Izvor: Alo
13.10.2024 u 15:52
0

SVAKA ČAST JANIKOVOM TIMU: Evo šta Novaku treba da bi se plasirao na Završni masters u Torinu

Novak Đoković poražen je od Janika Sinera u finalu mastersa u Šangaju sa 7:6, 6:3 i trenutno je vrlo blizu plasmana na Završni masters

Turnir u Torinu se igra od 10. do 17. novembra, a Novak je posle Šangaja šesti  u ATP trci, ali još nije definitivno osigurao vizu.

ITALIJAN SPREČIO NOVO PISANJE ISTORIJE: Siner pokorio Šangaj, srušio Novaka

Potrebno je da naš as ostane među osam najboljih u ATP trci, a ako bude igrao na mastersu u Parizu (28. oktobar – 3. nevembar) to će biti i potvrda da želi da igra u Torinu, pošto je nedavno rekao da ga Završni masters ne zanima.

U ovom momentu i nakon poraza u finalu Šangaja Novak ima 3,910 bodova u ATP trci i nadmašio je Aleksa De Minora (3,305), koji je sad deveti, Andreja Rubljova na osmom mestu (3,580), a iza sebe je ostao i Kaspera Ruda (3,805), dok Tejlor Fric koji je na petoj poziciji ima 4,290 bodova.

Ali, da bi Novak otišao u Torino, potrebno je da do tog turnira ostane među osam najboljih u ATP trci. Prete mu Rubljov, De Minor i Rud, pa ukoliko ne bude igrao u Parizu, mogli bi da ga nadmaše. Saznaćemo tokom narednih dana definitivnu odluku našeg asa.

Nole posle poraza u finalu Šangaja nije bio preterano neraspoložen.

– Malobrojni smo što se tiče mog tima ovde nedelje. Hvala, jako sam zahvalan zbog vaše podrške. Hvala organizatorima. Ovo je istorijski možda i najbolji turnir Serije 1.000. Hvala vam svima, ovde se svi osećamo posebno. Čestitam Janikovom timu. Svaka čast momci. Neke znam, poznata su mi lica! Sjajan tim. Zaslužili ste ovo. Takođe, lepo je videti i Rodžera! Nisam navikao da te vidim tamo na tribinama, voleo bih da si na terenu. Prvi put igram pred tobom, imao sam pritisak. Hvala vam svima što ste bili ovde – kazao je Novak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter