Izvor: Telegraf.rs
12.01.2020 u 13:04
0

TAJ-BREJK ODLUČUJE POBEDNIKA DRUGOG SETA!

Teniske reprezentacije Srbije i Španije igraju veliko finale ATP Kupa na stadionu „Ken Rouzvol“ u Sidneju, a posle poraza Dušana Lajovica od Roberta Bautista Aguta u uvodnom mecu, u drugom se u teniskom klasiku sastaju Novak Ðokovic i Rafael Nadal.

Drugi set:

Promašio je Rafa izglednu priliku za mini-brejk pa je posle prva dva poena 1:1. Novak mu je duplom greškom taj mini-brejk poklonio za 2:1.

6:6 – Taj-brejk! Dobar servis i loptica u mreži za 15:0. „Prošetao je“ Ðokovic Nadala po terenu, Rafa je pogodio ugao igrališta „balonom“, ali se Nole izvukao iz teške situacije i paralelom osvojio i drugi poen za 30:0. Servis je prelomio kod treceg, a u cetvrtom je napravio duplu grešku za 40:15. Do gema je naš igrac stigao posle celendža kojim je ispravio grešku sudije Lajanija.

6:5 – „Preživeo je“ Nadal dve brejk lopte! Jedan pasing šot je odigrao srpski igrac perfektno, sledeci je, doduše sa osnovne linije i iz ciste defanzive otišao van terena, pa je na servisu Španca 15:15. NEVEROVATAN ritern Srbina naterao je u trecem poenu Nadala da prebaci osnovnu liniju forhendom za 15:30 u korist Ðokovica iako je servis Španca bio odlican.

Do dve brejk lopte, Novak stiže sjajnom igrom na mreži. Jednu je poništio Nadal lopticom na samoj liniji, a drugu vinerom po paraleli posle tek nešto malo slabije loptice Ðokovica: 40:40! Nadal je dramu potpuno otklonio servisom za prednost, ali je Ðokovic šokirao novim strašnim riternom za novi „dus“. Medutim, Špancev servis nije popustio i uspeo je da osvoji gem.

5:5 – Igrace se na razliku! Dobar servis, ali onda naivna greška iz forhenda, udarac bez energije u mreži za 15:15. Tri sledeca poena pripadaju Srbinu koji za sada ima deset vinera više nego grešaka.

5:4 – Nadal na gem od izjednacenja – Mreža nije bila naklonjena srpskom teniseru pa je Nadal poveo 30:0. Izašao je brzopleto Španac na mrežu, opet je Novak pogodio mrežu, ovog puta se loptica od vrha odbila u aut za 40:0, a Rafa je rutinski rešio gem u svoju korist.

4:4 – Ðokovic se drži – Sjajan drugi servis, pa onda i prvi servis i drop-šot, Nole na pragu jednog lakšeg gema 30:0! Potvrduje to vinerom po paraleli za 40:0. U trenutku kada je imao tri gem lopte istrcao je napred, a Nadal ga je prošao na mreži za 40:15. Nije to mnogo pomoglo Špancu jer je Ðokovic osvojio gem novim forhend vinerom.

4:3 – Nadalov servis je potpuno proradio – Pojacao je servis Nadal, pa je Ðokovic na konto svog odlicnog riterna uspeo da osvoji jedan poen u ovom gemu. Rafa je asom stigao do 40:15, Novak je magicnim poenom i kombinacijom bekhenda stigao do 40:30, ali je usledio novi as Rafe za novi gem.

3:3 – KAKAV GEM, pet brejk lopti je imao Nadal! Greši Novak, prebacuje osnovnu liniju, 0:15. Ušao je potom u teren, Nadal mu je vratio dobar pasing šot i poveo 0:30. Greškom iz bekhenda i lopticom u mreži sa Novakove strane, Nadal stiže do 0:40 i tri brejk lopte. Prvu je poništio sjajnim forhend vinerom uz liniju. Na drugoj je odigrao nekoliko oštrih dijagonala, pre nego je vratio lopticu na drugu stranu za 30:40.

Treću je anulirao strašnim servisom za 40:40. Ðokovic je pogodio mrežu, a onda cetvrtu brejk loptu opet „izbrisao“ servisom. Španac je došao i do pete brejk lopte i ni nju nije iskoristio! Ðokovic i on su ušli u razmenu u kojoj Noletov takmac nije izdržao i Srbine je stitgao do gem lopte, a onda vinerom i izjednacenja u gemovima.

3:2 – Vodi Španac, igra sve sigurnije – Strašno jaka i oštra lopta, cak ni „zver“ kakva je Nadal nije uspeo ovo da vrati, pa je Ðokovic stigao do 15:15. Imao je šansu na mreži i za 15:30, ali je umesto paralele, gadao paralelu i viner je pripao Rafi za 30:15. Nadal je zatim obrisao osnovnu liniju, pa poslao as i uzeo je gem.

2:2 – Ništa ne prepušta slucaju Novak – Greši Ðokovic za 15:15, ali se brzo ispravlja servisom, a onda i opakom dijagonalom za 30:15. Još jedan servis, ovog puta paralela iz sredine forhendom za 40:15, a onda i sedmi as Ðokovica za izjednacenje.

2:1 – Novo vodstvo Nadala – Dva poena Nadala, drugi as i onda novi opasan servis. Celendž je tražio Ðokovic, a onda poslao paralelu na liniju za 30:15. Nadal je zatim poslao dobar kik servis koji je Novak uspeo da mu vrati na reket za novi viner i 40:15, a Rafa je relativno lako sacuvao svoj gem greškom Novaka.

1:1 – Ðokovic ne popušta – Pametna dijagonala i izlaz na mrežu, a onda i as udarac Ðokovic brzo osvaja poene za 40:0. Ocas posla ispaljuje forhend viner sa osnovne linije maltene odmah iza servisa i nastavlja da dominira.

1:0 – Dobar pocetak Nadala – Vadi se Nadal dubokim servisom posle prvog izgubljenog poena, pa Novak prebacuje osnovnu liniju za 15:15. Još jedan „blok“ posle servisa Nadala, Ðokovic sa osnovne linije izbacuje van i Rafa servis volejem stiže do vinera i poena za gem.

6:2 – Set za Novaka! Tri ekspresna poena Ðokovica, pa sjajan servis, nije nikakve dileme bilo ko osvaja gem, ujedno i prvi set u teniskom klasiku!

5:2 Dupli brejk Ðokovica – Po dva osvojena poena za svakog od igraca, Ðokovic na paralelu protivnika odgovara paralelom iz trka za 30:30. Nadal je u meduvremenu odservirao i prvi as. Nole je zatražio celendž, ispostavice se dobar i posle drugog servisa Španca, docekao njegovu grešku za novu brejk loptu! Tu se videla frustracija igraca sa Majorke koji je poslao lopticu u aut za dupli brejk našeg predstavnika.

4:2 – Lagano igra Ðokovic – Bomba i ocišcena linija Ðokovica po paraleli iz forhenda, a onda i jedna insajd in majstorija za laganih 40:0. Usledila je brza kombinacija servis i drop-šot koji prolazi uz malu pomoc mreže za novi gem.

3:2 – Izvukao se iz neverovatne situacije Španac – Muci drugi servis Rafu, pa posle njegovog osvojenog poena, Nole stiže do 15:15. Njegov ritern dobro radi, a Nadal drugom duplom greškom poklanja poen svom rivalu za 15:30. Neprijatnu situaciju po Španca, Bik sa Majorke otklanja vinerom iz paralele. Duboki i oštri udarci mu ne prijaju, pa u sledecem poenu od vrha mreže Nadal šalje lopticu u aut za novu brejk priliku za Ðokovica 30:40.

Treća dupla servis greška! Nova prilika za brejk i još jedna neiskorišcena. Promenio je servis Nadal, odigrao nekoliko dobrih udaraca i uspeo da dode do gem lopte i gema greškom našeg igraca.

3:1 – Cuva Ðokovic brejk sa nulom – Servisima Novak brzo stiže do dva poena, onda forhendom po paraleli do osnovne linije tera Nadala da pogreši za ekspresnih 40:0. Novim sjajnim servisom je još jednom srpski igrac „pobegao“ Nadalu.

 

2:1 – Upisao se Nadal – Drop-šot Ðokovica završava na mreži, pa onda još dva udarca idu u aut, a Španac bez izgubljenog poena smanuje zaostatak.

2:0 – Potvrden brejk srpskog asa – Opasnim forhend vinerom Nadal stiže do 15:15, Ðokovic uzvraca maherskim drop-šotom posle dijagonale u suprotni cošak terena za 30:15. Novak do 40:15 stiže jakim i ravnim servisom, ali onda gubi dva poena. Probao je da izade na mrežu, sacekao ga je Nadal na forhendu i pasing šotom izjednacio na 40:40. Do potvrde prednosti Srbija stiže dvema dobrim servisima koji su usledili posle izjednacenja.

1:0 – Brejk za Ðokovica! Uzima Rafa prvi poen u mecu greškom Novaka na drugi servis. Usledilo je nekoliko dubookih lopti Ðokovica, pre nove greške iz forhenda 30:0. Agresivnim udarcima i oštrim bekhendima u dijagonalu tera Nadala da pogodi mrežu za 30:15, a onda majstorijom na mreži stiže srpski as i do izjednacenja 30:30.

Forsirao je Ðokovic Nadalov bekhend i kada je promenio stranu, Rafa je opet pogodio mrežu za prvu brejk loptu u mecu 30:40. Servisom se izvukao Španac, ne zadugo, jer su oštre loptice Ðokovica nastavile da „sevaju“ po terenu do druge brejk prilike koju Srbin ne koristi jer promašuje forhend. Servis volejem je Nadal probao da iznenadi Ðokovica posle dobrog riterna, pogodio je vrh mreže nakon cega srpski as pravi prvi brejk vec u prvom gemu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter