Izvor: ALO.rs
11.07.2021 u 16:19
0

(UŽIVO) ĐOKOVIĆ-BERETINI! Drama već na početku meča!

Naš najbolji teniser Novak Đoković ima priliku da dođe do famozne 20. grend slem titule u karijeri i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Na tom putu stoji mu jedan od igrača koji su najviše napredovali tokom 2021. godine, a u pitanju je Italijan Mateo Beretini.

ĐOKOVIĆ – BERETINI (5:5)

Prvi set:

5:5 – Beretini u naletu. Lako dobija gem i sada je potpuni egal u prvom setu.

5:4 – Brejk! Uspeva Italijan da uhvati poslednji voz i ostane u prvom setu. Počeo je da igra bolje i pravi brejk. Bilo je 30:15, a onda Beretini pogađa forhend koji je jedva kačio liniju. Prvu brejk loptu Đoković je spasio sjajnim forhendom, ali ubrzo Italijan dolazi do druge koju je realizovao nakon što je stigao Novakov drop-šot i pogodio forhend iz teške pozicije.

5:3 – Izvukao se Beretini u ovom gemu. Bio je ovo ubedljivo najduži gem od početka meča u kojem je Novak stigao do prve set lopte, ali se Italijan spasao isključivo snažnim servisima. Gotovo svaki reli pripadao je našem teniseru, a Mateo je nizao greške. U narednom gemu Đoković servira za set.

5:2 – Odličan gem za Đokovića. Dva puta je odigrao servis-volej i oba puta osvojio poen. Ima potpunu kontrolu i sada je nadomak prvog seta.

4:2 – Prekida Beretini Novakovu seriju, ali je kod njega još uvek vidljiva nervoza.

4:1 – Ovako se potvrđuje brejk. Gem sa nulom za Đokovića. Prošla je uvodna nervoza i Srbin ide ka prvom setu.

3:1 – Breeeejk! Đoković dolazi do brejka. Odlično je riternirao u ovom gemu, forhend je proradio i Novak zadaje prvi udarac u finalu. Prvu brejk loptu je Beretini spasio odličnim servisom, ali je kod druge poslao forhend daleko u aut.

2:1 – I ovaj gem je obilovao greškama. Loš drop-šot Đokovića i nova dupla servis greška. Ali, revanširao mu se Italijan velikim promašajima iz bekhenda i forhenda. Prvi as za Đokovića, a onda i servis viner.

1:1 – Osvaja Beretini prvi servis gem. Bilo je 30:30, ali Italijan pronalazi dobre servise. U ovom gemu smo videli ono što može da se očekuje u nastavku meča. Kada Novak dobro riternira ima veliku priliku da dođe do poena.

1:0 – Novak meč započinje duplom servis greškom. Zatim je usledio jako loš ritern Italijana na Đokovićev drugi servis. Nervoza čini svoje na početku. Novak greši iz forhenda, a Mateo iz bekhenda. Onda još jedna dupla servis greška i Italijan ima brejk loptu. Spašava je Novak dobrim servisom. Osvaja Đoković uvodni gem, ali primetna je velika nervoza kod obojice. 

15.00 – Igrači u ovom momentu izlaze na teren. Centralni stadion Vimbdlona je ispunjen do poslednjeg mesta.

14.47 – U poslednjoj poruci pred finale Đoković je citirao Nikolu Teslu.

14.42 – Red je da se podsetimo i kako su Novak i Mateo stigli do finala. Đoković je u priliku da osvoji 20. grend slem titulu došao pobedama nad Džekom Drejperom, Kevinom Andersonom, Denisom Kudlom, Kristijanom Garinom, Martinom Fučovičem i Denisom Šapovalovim. Zanimljivo je da mu je samo mladi Drejper uzeo set i to u prvom kolu, sve ostale duele rešavao je sa 3:0.

Beretini je na megdan Novaku stigao pobedama nad Guidom Peljom, Botikom Van der Zandšlupom, Aljažom Bedenom, Ilijom Ivaškom, Felikom Aže-Alijasimom i Hubertom Hurkačem.

14.31 – Dok se čeka početak meča, podsetićemo vas da je ovo tek treći međusobni duel Đokovića i Beretinija. U oba dosadašnja slavio je Srbin. Prvi put sastali su se na Završnom mastersu 2019. godine kada je Novak slavio sa 2:0 bez mnogo muke. Drugi i poslednji dvoboj desio se na ovogodišnjem Rolan Garosu u četvrtfinalu kada je Nole slavio sa 3:1.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter