Izvor: Happy BSC Portal
21.01.2024 u 05:38
1

SAVRŠENSTVO ZVANO ĐOKOVIĆ: Novak nadrealnim rezultatom savladao Manarina i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena (FOTO/VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na nadrealan način je stigao do četvrtfinala Australijan opena.

Đoković je u meču osmine finala pregazio Francuza Adrijana Manarina sa 3:0, po setovima 6:0, 6:0, 6:3.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Tejlor Fric – Stefanos Cicipas.

Meč je trajao sat i 45 minuta. Novak je za svega 67 minuta dobio prva dva seta sa nulom.

Nastavio je srpski as tako i u trećem setu, dobio 13. gem u nizu, ali se onda desila situacija da Francuz dobije svoj prvi gem u meču.

NOVAK ĐOKOVIĆ – ADRIJAN MANARINO 3:0

TOK MEČA

3. SET

6:3 – Gotov je meč!

5:3 – Manarino koristi malo opuštanje Đokovića kada servira.

5:2 – Novak je posle sat i 39 minuta stigao na gem od meča.

4:2 – Manarino je izbegao da bude igrač sa najmanje osvojenih gemova protiv Đokovića na grend slem turnirima. Novak ima pet mečeva u kojima je izgubio samo dva gema, pa se Francuz spasao toga.

4:1 – Manarino ne zna gde se nalazi, novi lak gem za Đokovića koji hita ka pobedi.

3:1 – Brejk Đokovića i u trećem setu! Nastavlja se dominacija srpskog tenisera, koji ponovo oduzima servis rivalu.

2:1 – Novak dobija svoj servis. Raspravljao se Novak sa sudijom, jer mu je pušteno vreme za servis dok je publika i dalje skandirala za Adijana. Mešutim, nije ga to omelo – lako je dobio svoj servis gem.

1:0 – Novak ne misli da stane. Dobio je Srbin opomenu za prekoračenje vremena na 30:30, ali ga to nije omelo, dobio je naredni poen. Napao je Manarino, ništa mu drugo nije preostalo – izašao je napred, ali je smestio lopticu u mrežu.

2. SET

6:0 Grešio je Francuz u pokušaju da na neki način zapreti protivniku, pa je Đoković brzo stigao do novih set lopti. U dugoj razmeni primorao je protivnika na još jedan promašaj!

5:0 Čista dominacija – nema se šta drugo dodati. Bez izgubljenog poena uzima Đoković svoj servis gem.

4:0 – Novi brejk! I Pokušavao je Manarino, trudio se da bude na svakoj lopti, ali mu je nedostajalo malo sreće. Radovao se Novak novim poenima – i napravio je još jedan brejk.

3:0 Odužio se ovaj gem, pokazao je u nekoliko momenata Manarino zbog čega je u osmini finala – igralo se na razliku. Borio se Đoković za dah, nije mu bilo lako pa je napravio i dve duple servis greške. Ipak, kada se suočio sa brejkom, upisao je novi as! Predivan poen od 21 razmene uzeo je Novak bekhend volejem, posle kojeg je tražio podršku sa tribina. Borio se Francuz, nije odustajao od ovog gema – nervirao se Novak zbog nekih promašaja, javno je pokazivao frustraciju. Ali je i ovaj gem, kao i svi prethodni, završio na Novokavom kontu.

2:0 Brejk Novaka! Počeo je Manarino ovaj gem sa 30:0, ali je potom vezao tri neiznuđene greške. Nije Francuz mogao da parira prvom reketu sveta ni u jednom segmentu i Novak je napravio brejk.

1:0 – Nastavlja Novak da melje, jednostavno, Francuz ne može ni da mu priđe.

1. SET

6:0 – Novak sa nulom dobija prvi set! Crta po terenu Đoković, pogađa linije i stiže do set lopte na servise protivnika. Koristi prvu za vođstvo u setovima.

5:0 – Savršeni gem za Novaka, bez izgubljenog poena.

4:0 – Novi brejk Đokovića. Manarino dosta greši, ima šest neiznuđenih izgubljenih poena, Novak za sada nijednu.

3:0 – Najbrži gem do sada, Novak ga je lako rešio u svoju korist. Preuzeo je kontrolu sasvim prvi reket sveta, nema odgovora za njegovu igru Manarino.

2:0 Brejk Đokovića! Dugim poenom od 25 udaraca počeo je ovaj gem, a završen je novom greškom Đokovića. Međutim, u nastavku je uhvatio ritam Srbin – uzeo je poen od 32 razmene i stigao je d 15:30. Uz predivan ritern je Novak došao do brejk lopte, ali se izvukao Francuz uz dobar servis. Sjajan lob je desetostrukom šampionu novo izjedančenje, a onda je napravio brejk!

1:0 Novak spašava brejk loptu. Loš je Novak otvorio meč – duplom servis greškom. Van ritma je bio srpski teniser, još dva poena je poklonio rivalu, pošto je napravio još jednu duplu servis grešku, a onda je volej poslao u mrežu. Suočio se odmah sa brejk loptama prvi reket sveta. Međutim, kada je bilo najpotrebnije, pogađao je. Igralo se na razliku, a Đoković je dobio gem.

Zbog krova kasni meč

Iako je bilo jasno da će kiša i ovog dana posetiti Melburn, organizatori nisu hteli da zatvore krov do kraja. Kako je kiša krenula jako da pada u trenutku kada su Đoković i Manarino izašli na zagrevanje, organizatori su odložili zagrevanje kako bi krov zatvorili do kraja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SAVRŠENSTVO ZVANO ĐOKOVIĆ: Novak nadrealnim rezultatom savladao Manarina i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena (FOTO/VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter