Izvor: Alo
04.09.2024 u 13:49
0

VEĆE SU IM ŠANSE ZA POVREDE AKO IGRAJU NOĆU: Biće totalni haos

Sprema se haos...

Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA), teniska asocijacija koju je osnovao i predvodi najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, oglasili su se zbog termina mečeva i pobune igrača.

JEDNO TI OBEĆAVAMO: Crvena Zvezda se emotivnom porukom oprostila od rokera

Nema sumnje da su igrači psihički i fizički potrošeni. Olimpijske igre su tome pridonele. Igrači su nam se obraćali zbog iscrpljenosti, mentalne i fizičke. Jednostavno je preduga sezona – rekao je Roman Rosenberg, zamenik izvršnog direktora PTPA-e.

Alkaraz je uzeo pauzu posle Olimpijskih igara, ali to nije bilo dovoljno, dok je i Novak posle poraza od Alekseja Poprina u Njujorku priznao  da je izgubio mnogo energije u Parizu kako bi  osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Medicinski direktor PTPA Robi Sika smatra da igrači osete posledice nakon mečeva koje igraju kasno. Prema podacima PTPA teniseri imaju 25 odsto veće šanse da se povrede ako igraju noću.

Više od 11 odsto grend slem mečeva počelo je nakon 19 časova prošle godine, što je porast od 6,6 odsto u odnosu na 2018. godinu. Sika je dodao da sport uzima veći danak nego pre pet ili deset godina zbog veće brzine servisa, loptica…

S druge strane direktorka US opena Stejsi Alister je poručila da su neki od najspektakularnijih mečeva u istoriji tenisa odigrani u večernjem terminu. Međutim, to ne zanima Endija Mareja.

– Situacija sa rasporedom mečeva je totalni haos. Izgleda tako amaterski da vam mečevi na turniru traju u 02.00, 03.00, pa i 04.00 ujutru. Hajde, sredite to – poručio je Marej i tagovao US open,  Australijan open, Vimbldon i Rolan Garos.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar