Izvor:
22.06.2024 u 17:14
0

TEŽE NE MOŽE: Ovo je put Srbije ako pobedi Dansku

Ništa još sa sigurnošću ne može da se tvrdi, ali uveliko se nazire put Srbije u nokaut fazi Prvenstva Evrope ukoliko pobedi Dansku. Najverovatnije bi je u osmini finala čekala Nemačka, a potencijalni rival u četvrtfinalu je Španija

Tu ćemo se zaustaviti u kalkulacijama, svesni koliko će biti teško, posle izdanja u prva dva kola, da Srbija uopšte i dođe do pobede nad Danskom i plasira se u osminu finala.

Ispred Orlova je računica skoro kristalno jasna. Samo u ludoj varijanti bod bi mogao da donese treće mesto u grupi i prolazak dalje sa svega dva boda. Realno je da za odlazak u osminu finala sa treće pozicije moraju da se imaju na kontru barem tri poena.

Pobeda nad Danskom značila bi osvajanje drugog mesta, osim u slučaju da Slovenija pobedi Englesku. Onda bi Orlovi bili treći.

Kad se pogleda „kostur“ takmičenja, najbolje za Srbiju bi bilo da zauzme treće mesto u grupi. Tako bi izbegla duel sa domaćinom u Dortmundu, a eventualno i sjajnu Španiju u četvrtfinalu.

Ako bi Orlovi bili treći, išli bi u osmini finala na pobednika grupa E ili F, a to su najverovatnije Portugal ili Belgija, u slučaju da Belgijanci danas opravdaju ulogu protiv Rumuna.

Postoji varijanta i za novi susret Švajcarske i Srbije, uz dva preduslova. Prvi je da Švajcarci pobede Nemačku sutra i zazuzmu prvo mesto u grupi, a drugi da Orlovi savladaju Dansku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter