Izvor: SK
27.05.2024 u 18:12
0

UGOVOR SAD I ZVANIČNO: Piksi dobio novi ugovor, do 2026. godine

Fudbalski savez Srbije ranije je objavio da je postigao dogovor sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i da će ugovor biti produžen do 2026. godine, a to se u ponedeljak i dogodilo na Skupštini FSS u Staroj Pazovi. I to jednoglasno!

U međuvremenu su se pojavile nesuglasice, o kojima je  spor je nastao oko finansijskog dela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne obezbedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Prema istim izvorima, Stojković je insistirao na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida, radilo se o pozamašnoj sumi od milion evra.

Još ranije u obrazloženju FSS, povodom novog ugovora za Dragana Stojkovića Piksija, pisalo je:

„U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata“, stoji u obrazloženju FSS, a još se navodi:

„Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.“

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, nije dao podršku novom ugovoru selektoru Draganu Stojkoviću.

Kako saznajemo, jedan od ključnih ljudi fudbalskog sistema, nije se ni pojavio na sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi.

Nedimović je propustio i kasniju sesiju Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Nedolazak potpredsednika srpske kuće fudbala potvrdio je priče da Nedimović i Stojković nisu u dobrim odnosima. I da ne misle uskoro da se „mire“…

Potpredsednika, čija ovlašćenja su značajnija od ostalih članova srpske kuće fudbala, nema na poslednjim gostovanjima državnog tima. Nije se pojavio ni na dodeli Zlatne lopte Draganu Stojkoviću za prošlu godinu. Prema poslednjim informacijama, neće putovati ni na EP u Nemačkoj, kao član zvanične delegacije reprezentacija Srbije.

Iako je na pretposlednjoj sednici, Izvršni odbor FSS na predlog Branislava Nedimovića javno podržao selektora i državni tim, odnos na relaciji sa selektorom nije ni za milimetar poboljšan. Naprotiv! Jaz je ostao evidentan, potpredsednik se nije javno oglašavao, niti stavljao do znanja protivljenje ideji o Stojkovićevom ugovoru do 2026.

 

Nedolazak na sednicu u Staroj Pazovi, ipak, jasan je signal protivljenja obnavljanja saradnje sa Piksijem.

Do poslednjeg trenutka, ugovor selektoru bio je tema unutar najužeg rukovodstva FSS.

Ključna je bila diskusija oko klauzule o potencijalnom raskidu u zavisnosti od rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Uz Branislava Nedimovića, sednici fudbalske vlade nisu prisustvovali potpredsednici Janoš Žemberi i Branko Zečević i član Vladimir Petrović Pižon.

Stojković je popodne stigao u Beograd, gde bi članovima Izvršnog odbora FSS trebalo da najavi aktivnosti državnog tima pred odlazak u Nemačku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter