Izvor: BSC Happy
26.10.2023 u 09:34
0

VEČERAS DERBI ZVEZDA -PARTIZAN: Neka gori parket, neka se tresu koševi!

Vreme je za ono pravo - za njegovo veličanstvo večiti derbi! Oči košarkaške Evrope će u četvrtak biti uprte u Beograd, gde će košarkaši Partizana i Crvene zvezde odmeriti snage prvi put ove sezone, u petom kolu Evrolige

Kalendari Evrolige i ABA lige su odredili da ćemo u najboljem što naša klupska košarka ima uživati dva puta za pet dana – crno i crveno-beli će snage odmeriti u četvrtak na evropskoj sceni, a onda u ponedeljak i u regionalnoj ligi.

Prema onome što smo videli na početku, možemo da konstatujemo da ni jedni ni drugi ne igraju sjajno, o čemu svedoče rezultati. Osim pobede nad Asvelom, koju su zabeležila oba tima, Partizan je izgubio od Makabija, Barselona i Olimpijakosa, a Zvezda od Žalgirisa, Monaka i Virtusa.

U utakmicu koja znači mnogo više od rezultata koji je važan samo te sezone zbog plasmana i jedni i drugi ulaze sa skorom 1-3.
Takav start se nije dopao rukovodstvu ekipe sa Malog Kalemegdana, koje nije imalo strpljenja, pa je posle kiksa u Italiji smenilo trenera Duška Ivanovića, baš pred derbi.

Tako će njih u ovoj utakmici predvoditi Joanis Sferopulos, grčki strateg, koji će pre ovog meča odraditi tek nekoliko treninga sa timom, što će za njih biti otežavajuća okolnost.

Zvezdin šut je mač sa dve oštrice
Do sada se pokazalo da Zvezdina igra u mnogome zavisi od šuta za tri poena, jer je on u mečevima koje su do sada odigrali bio njihovo najjače oružje ili najveća slabost.

Postoje igrači od kojih se očekuje da mogu da donesu prevagu na Zvezdinu stranu, i u ovom i u svakom drugom duelu, međutim, oni do sada nisu pokazali kontinuitet, pa će od toga kako budu bili raspoloženi na dan meča zavisiti mnogo.

Tu se pre svega misli na Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića, koji imaju blistave, ali i trenutke u kojima su ispod nivoa, a baš će od njih zavisiti da li će Zvezda igrati timsku igru.
Uz to, od njihove organizacije i kreiranja direktno zavisi i igra Majka Tobija. Da bi on došao do izražaja potrebno je da jedinice igraju za njega, u suprotnom sve što pruža jesu sporadični šutevi sa distance, bar prema onome što smo do sada videli.

Onaj ko još nije izneverio tim jeste Rokas Gedraitis. Litvanski košarkaš je od dolaska u Zvezdu konastantan i sve što se od njega traži radi dobro, a sve kreće od odlične realizacije šuta za tri poena. Uz to, on čini sjajan duo sa Džoelom Bolombojem, koji izgara na obe strane terena.

Kod prednosti ovog tima ne smemo zaboraviti igru Luku Mitrovića, koji dominira pod koševima, gde svim rivalima nameće svoju igru. Biće veliki izazov za crno-bele da nađu način kako njega da zaustave, jer igračima koje oni imaju na visokim pozicijama definitivno ne odgovara brz, efektan, iskusan centar kao što je Luka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter