Izvor: Alo
13.08.2024 u 08:24
0

ZA NAŠ MENTALITET UTAKMICA NIKAD NIJE GOTOVA: Spremite se američki olimpijci, Srbija stiže!

Zemlja od 6,65 miliona stanovnika ima trostrukog MVP-a NBA lige, osvajača 24 grend slema i ogromno iskustvo na Olimpijskim igrama.

Ovako je u uvodu teksta „Spremite se američki olimpijci, Srbija stiže“, pisao poznati američki sportski novinar Čak Kalpeper.

OBEZBEĐENJE NIJE PREPOZNALO POZNATOG OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA: Zlatni olimpijac jedva ušao na žurku

U tekstu objavljenom u „Vašington postu“ autor se divi srpskim sportistima na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tekst je pisao uoči dvoboja košarkaša i vaterpolista Srbije i Amerike.

„Kao 31-godišnji Srbin sa sedam NBA sezona, dvostruki učesnik Olimpijskih igara i srpski rekorder sa 1.075 poena u svojoj biografiji, Bogdan Bogdanović kao da je već čuo i razmišljao o pitanju šta je to sa Srbijom. Kako to da zemlja malo manja od Južne Karoline, sa nešto manje ljudi od Indijane – 6,65 miliona – igra tako veliku ulogu u raznim sportovima?

– Još uvek tražim odgovor za to – rekao je Bogdanović.

Košarkaše, koji su protiv naših igrali u četvrtak, a onda i vaterpoliste, koji su nam na megdan izašli u petak, upozorili su na hrabrost, koja će ih u tim mečevima sačekati.

Pretnja srpske hrabrosti prolazila je poslednjih olimpijskih dana. U nedelju, jedan od najkompletnijih sportista u istoriji sporta – Novak Đoković – pobedio je 21-godišnjeg Karlosa Alkarasa za zlatnu medalju u muškom tenisu tako što je svojim uobičajenim, neverovatnim mirom, uz prekrasne udarce slavio posle dva taj-brejka.

U tekstu se potom ističe da su košarkaši Srbije protiv Australije načinili najveći povratak u istoriji Olimpijskih igara, pošto su gubili 24 razlike.

Na red su stigli i vaterpolisti, gde se opisao trenutak kada je Nikola Jakšić u poslednjim sekundama postigao gol protiv Grčke za polufinale.

– Srpska hrabrost potiče iz naše prošlosti – prenose Jakšićeve reči.

– Za naš mentalitet utakmica nikad nije gotova. Igramo do kraja – poručio je Nemanja Ubović.

Potom su podsetili na zlatnu medalju Novaka Đokovića.

U tekstu se pominju još Monika Seleš, Ana Ivanović, Jelena Janković.

„Svi saradnici na svetu koji su zaduženi da odvlače zvezdu od ometanja nisu mogli da spreče Đokovića da nastavi entuzijastična, ljubazna tri minuta o drugoj superzvezdi i da kaže svojim asistentima da ga puste da nastavi da veliča. Sve je to deo malog giganta zemlje, koja je zanimljiva za pažljivo posmatranje i teška za razumevanje.“

Tekst su zaključili Bogdanović rečima.

– Ne znam zašto, ali počinje od ljubavi, valjda od ljubavi prema igri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter