Izvor: MONDO
04.06.2024 u 14:01
0

ZVEZDA DOVODI MILOJEVIĆEVOG LJUBIMCA! Stiže bez obeštećenja, a treba da bude veliko pojačanje!

Iskusni fudbaler želja je Vladana Milojevića, jer su već sarađivali na Kipru.

Vredno se radi u Crvenoj zvezdi između dve sezone! Nakon rastanak srpskog šampiona sa Aleksandrom Dragovićem, Nemanjom Milunovićem i Zoranom Popovićem klub je prodao Osmana Bukarija i Marka Stamenića, angažovao Luku Ilića i kupio Nemanju Stojića, a pominje se i Nemanja Radonjić! Aktivnostima u prelaznom roku nije kraj – kao slobodan igrač u klub će stići reprezentativac Gvineje Bisao Dalsio (28), dosadašnji fudbaler APOEL-a sa Kipra.

Reč je o centralnom veznom fudbaleru koji pokriva deo terena između dva kaznena prostora. Dalsio je levonog, a često ume da „pripuca“ sa distance, ukoliko mu protivnička odbrana ostavi previše prostora. Uvid u sve njegove kvalitete trener Crvene zvezde Vladan Milojević imao je tokom sezone 2022/23, kada su sarađivali na Kipru.

Tokom te sezone Dalsio je odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima, ostvario po četiri gola i asistencije, i bio glavni kreator igre svog tima. Milojević mu je poverio ključeve tima, a očigledno je opravdao poverenje srpskgo stručnjaka koji ga sada želi kao pojačanje pred izazove na tri fronta – u Superligi, Kupu Srbije i kvalifiakcijama za Ligu šampiona gde crveno-bele očekuje samo jedan dvomeč, u plej-ofu.

Centralni vezni fudbaler karijeru je uglavnom gradio u portugalskim ekipama. Ponikao je u Belenensešu, prešao u rezervni tim Benfike, a zatim išao na pozajmice u Belenenseš i Glazgov Rendžers. Usledili su grčki timovi Panetolikos i Jonikos, pre nego što se 2022. godine preselio na Kipar. U dresu APOEL-a odigrao je 81 meč za dve godine, uz sedam golova i 10 asistencija.

Dalsio je rođen u Portugalu, a u mlađim kategorijama i nastupao je za tu selekciju. Odigrao je osam mečeva za reprezentaciju do 19 i još šest mečeva za reprezentaciju do 20 godina, ali je onda promenio fudbalsko državljanstvo. Postao je reprezentativac Gvineje Bisao, zemlje svojih predaka, i u nacionalnom timu do sada zabeležio pet mečeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter