Izvor: sportal
28.08.2024 u 19:42
0

ZVEZDA IGRA NAJSKUPLJI MEČ: Evo šta dobijaju ako uđu u Ligu šampiona

Novi format, novi bonusi - više utakmica, više para! Mnogo toga donosi Liga šampiona! I ranije se veliki novac dobijao za plasman u elitu, a sada - još veći! Stoga je pred Crvenom zvezdom dosad nasjkuplji meč!

Crvena zvezda i Bodo Glimt od 21 čas na stadionu Rajko Mitić biće akteri revanš meča plej-ofa Lige šampiona. Norvežani imaju rezultatsku prednost od 2:1 iz prve utakmice, ali srpski prvak sada će imati prednost pune Marakane!

A šta sve može da dobije Crvena zvezda plasmanom u Ligu šampiona?

 

Prema informacijama Arene sport, plasman u elitu nosi sa sobom značajne finansijske dobitke. Samo učešće u Ligi šampiona donosi sigurnih 18.620.000 evra. Svaka pobeda u grupnoj fazi donosi 2.1.000.000 evra, a remi 700.000 evra. Nokaut faza tek donosi posebne benifete.

Takođe, klubovi koji se plasiraju u grupnu fazu dobijaju šest bodova za UEFA koeficijent, umesto dosadašnjih četiri.

Prolaz protiv Bode Glimta donosi crveno-belima više od 30.000.000 evra, plus minumum šest UEFA bodova koliko su izgubili od 2019/2020! Obaveza crveno-belih je da ove sezone osvoje 10 bodova kako bi ostali među top 50 klubova po koeficijentu i za narednu. U ovu su ušli kao 50. sa koeficijentom 40,000.

Uz to, Crvena zvezda bi žreb za Ligu šampiona u četvrtak čekala iz trećeg šešira. Po novom sistemu, kompjuter bira protivnike, a crveno-beli bi dobili dve ekipe iz najjačeg šešira, dve iz drugog, dve iz svog trećeg i dve iz četvrtog šešira. Kompjuter bi, takođe, odredio po četiri domaćinstva i gostovanja, jer neće više biti dvomeča kod kuće i na strani.

Ukoliko Crvena zvezda ne uspe da se plasira u Ligu šampiona, očekuje je učešće u drugom po rangu UEFA klupskih takmičenja. Odlazak u Ligu Evrope donosi sigurnih 3.630.000 evra, ali bi zarada od pobeda i remija bila značajno manja u odnosu na Ligu šampiona – pobeda nosi 630.000 evra, remi 210.000

Žreb za ovo takmičenje je u petak, Zvezda bi bila u drugom šeširu, takođe bi im kompjuter dodelio osam rivala po istom formatu kao u Ligi šampiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter