Izvor: HappyBSC
27.03.2022 u 22:50
0

AKTUELNOSTI (20.00) na TV HAPPY: „Poluga Peking-Moska je jača nego Brisel-Vašington“, „Interes Zapada nije da se što pre završi sukob, već da se Rusija iscrpi i uvede u dugoročni rat sa Ukrajincima“

Večeras u emisji AKTUELNOSTI (20.00) na TV HAPPY gostuju general Vinko Pandurević, general Božidar Forca, kao i bivši ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović.

Oni su u emisiji govorili o najnovijim dešavanjima u Ukrajini, Rusiji, SAD-u, kao i svetskoj politici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Bajden traži smenu Putina, Moskva poručuje: Ne odlučujete vi o tome“ je tema večerašnje emisije.

GENERAL VINKO PANDUREVIĆ

U vezi sa izjavom Bajden da Putin mora da ode sa vlasti, kaže da su u ovom slučaju dve stvari u pitanju. Prva stvar se odnosi na to da je Bajden morao tom izjavom da nadmaši sve dosadašnje izjave uperene protiv Putina. Druga stvar se odnosi na to da je to zapravo stara matrica koju Amerikanci koriste za obaranje režima, kao i  kako i kvalifikuju i opisuju kao nepoželjne režime.

General  je izjavio da Rusija raspolaže svim neophodnim elementima za vođenje vazdušno- kopnene bitke i ona daje do znanja svojim dejstvom da kontroliše zapadnu oblast. Koriste se i dronovi, pored avijacije, dejstvuje se po oklopnim vouzilima i transporterima, koje su se pokazale veoma efikasne i sve češće će biti upotrebljavane.

Dodaje i da ti što je dron sleteo u Hrvatsku govori da ipak te letelice nisu baš još usavršene, a da li je to bila provokacija kaže da zavisi čiji je bio dron i onda sa tog stanovišta posmatrati cela situacija.

U vezi sa pregovorima Ukrajine i Rusije u Turskoj, Pandurević kaže da će Amerika izabrati neka NATO zemalja ili neka zemlja koja je bliska NATO paktu.

Dodaje da Zelenski mora da uzme u obzir i ruski interes. Kaže da Zelenski svaki dan poziva NATO pomoć, a verbalna pomoć i pomoć u vezi sa izbeglicama je samo formalan vid pomoći Zapada.

Amerikanci pokušavaju gde mogu da istisnu Rusiju, pa tako i ovde na Blakanu. Takođe, rade isto i sa Kinom i kineskim „putem svile“, ali i dodaje da jačaju kinesko-ruski odnosi.

„Poluga Peking-Moska je jača nego Brisel-Vašington“, izjavio je general Pandurević.

U vezi sa problemom Kosova i Metohije, dodaje da dobar deo javnosti u Srbiji veruje svemu što Zapad kaže i zapadnoj popagandi i samim tim ta javnost veruje da je sve to što je Zapad činio bilo opravdano.

Ističe da Zapad podržava neonacističe snage i njihovo delovanje na prostorima ako su usmerene protiv Srbije i teže narušavanju interesa Srbije, pre svega Rusije. U Ukrajini će podržati neonacističe snage ako su sumerene protiv Rusije.

Ističe da je ogromna uloga Rusa u borbi protiv nacizma i da se danas ta uloga umanjuje od strane Zapada. 

Dalje navodi da su posledice ove operacije  stravične, da ovaj rat ovaj ima nekoliko dimenzija i veliko je pitanje kako će sutra Ukrajina izgledati kao država.

Ističe da je prijateljstvo Srbije i Rusije davno potvđeno. Dodaje da će Srbija biti pod velikim pritiskom, ali očekuje da Evropska unija malo razume i Srbiju zašto tako deluje i dodaje da Evropska unija se nalazi u većem problemu neko SAD.

GENERAL BOŽIDAR FORCA

General Forca ističe da Amerika jeste htela da okrivi Srbe za sve i predstavlja Srbe krivcima za sve, i dodaje da je čak i rat u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija isplaniran, samo je tražen povod.

Rusi su otvoreno rekli da je naredna faza operacije u Ukrajini oslobađanje Donbasa, pri čemu, dodaje Forca blokada velikih gradova mora biti čvršća. Suština je delovanje preciznim dejstvima, a ne kopnenim snagama.

Ističe da Rusija ima apsolutnu prevlast u vazdušnom prostoru. Dodaje da ne veruje da će Zapad dopremati avione Ukrajincima, jer bi to postala legalna meta Rusa, ali veruje da će dostaviti dronove. 

On u vezi sa dešavanjima posle Drugog svetskog rata kaže da su u Americi na visoke položaje dolazili bivši visoki nacistički obaveštajci. Ti nacistički, i posle neonacistički stavovi su se kasnije proširili na Ukrajinu. 

Ističe da NATO radi na tome da opkoli Rusiju. 

„Ovo je rat Rusije protiv Zapada“, dodao je general i dodaje da je sada to već svima jasno.

BIVŠI MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA VLADISLAV JOVANOVIĆ

Na izjavu predsednika SAD-a Bajden da Putin treba da se smeni, Jovanović je spomenuo da je Bajden i ranije imao takve vrste incidenata, jer je i pre početka operacije u Ukrajini imao takve izjave kada je definisao Putina na nedostojanstven način.

On je podsetio da su Sjedinjene Američke Države pre 5 godina preformulisale svoje geopolitičke strategije kada su Rusiju označile kao glavnog neprijatelja, a Kinu kao glavnog rivala.

Dodaje da je Amerika odabrala put, put slabljenja Rusije, uvlačenja u razne sukobe u očekivanju da bi to dovelo do socijalnih i političkih nemira, koji bi doveli do smene vlasti i odlaska Putina. Amerika želi da vrati Rusiju u stanje u kom je bila dok je bio Jeljcin na vlasti.

Jovanović navodi da ono što Amerika ne sme javno da kaže, a svesna je, jeste da je Rusija potencijalni saveznik Zapada u odnosu na Kinu.

Dalje dodaje da bi Rusija mogla da bude globalna sila samo ako bude imala odlučujući uticaj na Ukrajinu, jer bez Ukrajine Rusija je samo regionalna sila.

Jovanović izjavljuje da su ruski ciljevi da se izvši denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine, a ti ciljevi se ne mogu ostvariti samo oslobađanjem Donbasa.

„Interes Zapada nije da se što pre završi sukob, već da se iscrpi i uvede u dugoročni rat sa Ukrajincima“, dodao je Jovanović.

U vezi sa pregovorima koji će se održavati u Turskoj, kaže da se Turska razvila kao regionalna sila unutar NATO-a. Uspela je da ostavari povlašćen položaj u NATO-u i to Rusi i koriste jer i njima odgovara. Ne veruje da bi Zapad dozvolio da se pregovori održavaju u Srbiji. 

Posle Drugog svetskog rata Zapad je hteo da napravi koheziju između pobeđenih i poraženih snaga i nije toliko insistirao na osuđivanju Nemačke, dok je Istok hteo da očuva to kao trajnu uspomenu, ali i kao garanciju da se to više neće ponoviti.

Dodaje da danas i više niko ne osuđuje nacizam.

„Politika nezavisnosti je nešto što je u srpskim genima“, izjavio je Jovanović. Dodaje da se Srbija uvek trudila da bude svoj na svome.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter