Izvor: HAPPY BSC
21.12.2022 u 21:35
0

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Dve poražene sile iz Drugog svetskog rata koriste ovu „igru mešanja karata“ da se na velika zvona vrate na političku i vojnu scenu!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 301. dan rata u Ukrajini. Naši gosti, koji su analizirali najnovija dešavanja povezana sa ovim sukobom, bili su: Đuro Bilbija, portal “Fakti”, Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i prof. dr Veselin Konatar, doktor nauka za bezbednost.

Nikola Šainović izjavio je da dve poražene sile iz Drugog svetskog rata, Nemačka i Japan, koriste ovu „igru mešanja karata“ da se na velika zvona vrate na političku i vojnu scenu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Ovo je, pored svih ostalih obeležja rata, ovo je rat resursima. Rusi žrtvuju svoje borce za svoje ciljeve, a Amerikanci žrtvuju ukrajinske borce za svoje ciljeve. Odatle, ovaj ogroman gubitak ukrajinske vojske je samo prelazna faza koja se zatrpava, sa američke strane, novim oružjem za još veće gubitke i za iscrpljivanje ruske strane. Ovo je jedna, sada kada mi gledamo sa strane mi posmatramo linije fronta, gde se šta pomerilo, a na frontu se odvija teška artiljerijska bitka. Tako da stradaju ljudi. Mislim da se ruski front stabilizovao i ovaj Bahmut i taj centralni deo su očigledno glavni pravac na kojem će se odvijati dalja bitka”, smatra Šainović.

On se osvrnuo na promene koje su se dogodile u proteklih 10 meseci i izjavio da ovu „igru mešanja karata“ pojedine zemlje, poput Nemačke i Japana koriste da bi ojačale svoju vojsku.

DANIJEL SIMIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusi su ušli u Ukrajinu sa „pincetom“ umesto sa „macolom“! Trebalo je da odmah objave RAT!“

“Nastala je za ovih 10 meseci velika promena, globalna promena, ova borba za dominaciju, zato i jeste rat. Kao što je kolega rekao ovaj rat je neizbežan jer pokušaj zapadne dominacije ide prema Moskvi i Moskva ga negde mora zaustaviti. Zato je intervencija bila pre nego što NATO snage uđu u Ukrajinu i sednu u Harkov. Onda bi morali da ih napadnu kada je NATO tamo. U tim promenama ne treba da ispustimo Nemačku i Japan. O Kini da ne govorimo, to svi znamo. Nemačka je izdvojila novih 100 milijardi za svoje naoružanje, Japan je spreman da udvostruči vojni budžet. Upravo se to događa, dve poražene sile iz Drugog svetskog rata koriste ovu igru mešanja karata da se na velika zvona vrate na političku i vojnu scenu i da obezbede sebi ono što do sada nisu imali. Da bi uticali na svetsku politiku, pored para i diplomatije, morate imati oružje i vojsku”, rekao je Šainović.

On je dodao i da očekuje da se ruska ofanziva i pritisak na ključnu liniju fronta nastave i početkom naredne godine.

“Što se tiče ove faze rata, ja očekujem već početkom januara dalju rusku ofanzivu prema centralnom delu fronta, jer je vreme za pripremu onih mobilisanih, uvođenje u borbu, za zamenu onih na prednjoj liniji, vreme je upravo sada, i očekujem taj pritisak sa ruske strane na ključnu liniju fronta”, izjavio je Šainović.

On se osvrnuo i na posetu Zelenskog SAD ističući da se on pojavljuje direktno u Kongresu da otvori sa Amerikancima novu turu, praktično neograničene pomoći.

JOVAN JANJIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rat je počeo još 2014. godine! EU i NATO su se već tada spremali za sukob sa Rusijom!“

“Ovo što je Zelenski otputovao sada u SAD, to je, sećate se on je putem video-linkova govorio u svim zapadnim parlamentima, od Australije do Kanade, u UN, svuda se pojavljivao i ta faza je završena, grubo da kažem potrošena. Sada se pojavljuje direktno u Kongresu, uživo, da otvori sa Amerikancima novu turu, praktično neograničene pomoći. Nije samo to što ima Amerika, već šta će još i da oštampa, da bi dopunila… Jedno je oružjem i municijom što je naravno prvi prioritet, ali drugo ogromne pare moraju da se sipaju u Ukrajinu radi plaćanja vojske i svega ostalog, jer praktično ukrajinski privredni sistem ne funkcioniše. Iz iskustva koje smo mi imali, to što oni posle bombardovanja u nekim delovima povrate napajanje strujom, to je zato što ne radi industrija, pa vam ostane samo svetlost za stanovništvo, taj minimalni deo, i taj novi pritisak će dati efekat kada se sabere odnos svih tih resursa”, zaključio je bivši premijer Srbije.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter