Izvor: HAPPY BSC
05.11.2022 u 22:51
0

„AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: Svet danas ima jasniju sliku nego što je to bilo 1998. ili 1999. godine ili kada su planirali i sproveli „Oluju“!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o 255. danu rata u Ukrajini ali i o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, gde su Srbi jednoglasno odlučili da napuste privremene prištinske institucije.

Naši sagovornici na ove teme bili su general Luka Kastratović, advokat Vladan Glišić, Dragan Stanojević, pokret ROD i istoričar prof. dr Miloje Pršić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragan Stanojević, između ostalog, komentarisao je izjavu Nenada Đurića, policajca kojeg je Aljbin Kurti smenio sa mesta prvog čoveka Regionalnog direktorata policije Sever, koji je rekao da nije više član kosovske policije jer želi da bude čista obraza i uzdignuta čela.

„To što je on (Nenad Đurić) izjavio, ne tiče se samo njega, već svih Srba. Sve što imamo to je dole. Očigledno je dole sve počelo, očigledno će se dole sve i završiti. Naravno, kroz raznorazne druge procese, ali mi kao Srbi smo svesni značaja našeg Kosova i Metohije. Ovo što su danas uradili naši lideri te zajednice, mislim da je možda čak trebalo i pre. Naravno svako pokušava da iskoristi sve moguće načine da se pregovara, da se to odloži, ali je problem u tome što mi smo od samog starta svesni naše pozicije i svesni smo da Zapad neće odustati od svoje namere, kao što ni Šiptari neće odustati od svoje namere. Oni time naravno manipulišu, upravljaju tim procesima. Imajući u vidu ovu geopolitičku situaciju u svetu naravno da je Srbiji „Ahilova peta“ Kosovo i Metohija i oni će da je koriste i u tom smislu mi svi treba da stanemo kao jedan, apsolutno nije bitno ko, gde, šta, na koji način, ali je to za nas principijalno pitanje. Hvala Bogu, imamo uz nas Rusku Federaciju, jer mi samostalno na međunarodnom tom planu ne možemo ništa da uradimo. Naravno, imamo i Kinu uz to, tako da u principu, dve najveće države su uz nas, a opet mi kao država moramo stati iza naših ljudi. Ono što može da se dogodi, mi ne možemo da se ponašamo kao da ništa to ne vidimo i ne čujemo. Očigledno da Kurti to radi sve po zadatku anglo-saksonaca i nije neka tajna da njihove službe dole upravljaju svim tim procesima, kao što se to nažalost dešava i u Kijevu. Nadam se da je naša vojska, država, službe upućena, spremna na sve to. Mi smo dužni da zaštitimo naš narod koji živi dole“, izjavio je Stanojević.

„Ko seli Ukrajinu na Kosovo i Metohiju?“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Vladan Glišić istakao je da više nemamo izbora i da moramo da reagujemo tako da neko shvati da više nema šale.

„Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji, koji su bili u dogovoru sa rukovodstvom Republike Srbije, su činili sve da ne dođe do ovoga. Dosta smo trpeli i kao što je gospodin Stanojević lepo rekao, svi mi koji pripadamo tom, izrazitije patriotskom delu, smo bili i protiv Briselskog sporazuma i smatrali smo da je ovo ranije trebalo da se uradi. Međutim, imam razumevanja za vlast koja je svesna da smo u vrlo nezgodnoj geopolitičkoj situaciji. Mi smo okruženi NATO državama, vrlo neprijateljskim okruženjem i onih naroda koji su oko nas. Imamo vrlo neprijateljsko vreme i imamo neprijateljski kontinent, jer ceo taj kontinent Evrope je sada pod diktatom Brisela i Evropske unije. U takvoj situaciji morate da se dovijate, ne smete da idete na tvrđe poteze i naše rukovodstvo kao i lideri Srba sa Kosova i Metohije su sve pokušavali da do ovoga ne dođe. Trpeli su mnoga poniženja, mnoge nepravedne situacije, međutim sada kada je to jedinstven stav celog naroda dole i celog rukovodstva Srba na KiM, to je nešto što je vrlo bitno da država Srbija podrži i da bude spremna da interveniše i da zaštiti te ljude. Sad, ta intervencija jeste rizična ali mislim i da je dalje popuštanje rizično i da ono što ne možemo da izbegnemo, onda treba na vreme da se za to pripremimo. Mislim da će ovo imati posledice. Ako neko u Briselu i Vašingtonu želi miran razvoj situacije na ovom delu Evrope, što bi trebalo – ako su racionalni da bude, uzimajući u obzir da gori Evropa u Ukrajini, onda će valjda ovo biti upozorenje da treba da nekako stanu Kurtiju u kraj i da mu objasne da ne sme da se ponaša ovako kako se ponaša. Mi ne možemo biti sigurni da je to tako, ne možemo više biti sigurni u racionalnost tih zapadnih centara moći koji odlučuju, ali jednostavno nemamo. Kao što je predsednik Putin rekao da je Rusija došla bila u bezizlaznu situaciju i morala da reaguje u Ukrajini, tako smo i mi smo sada u sličnoj situaciji, to je i predsednik Srbije rekao nedavno. Tako da više nemamo izbora, moramo da reagujemo tako da neko shvati da više nema šale“, izjavio je Glišić.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI „HAPPY“: Sovjetsko – ruska koncepcija je da napadate na više pravaca i tamo gde se pojavi rezultat – vi ga forsirate…“

General Luka Kastratović naglasio je da svet danas ima jasniju sliku nego što je to bilo 1998. ili 1999. godine ili kada je planirana i sprovedena „Oluju“.

„Srbija je neprekidno išla mirnim putem i danas potencira samo da će koristiti sva mirnodopska sredstva. Kako će da postupi Zapadni svet, odnosno Amerika, možemo da analiziramo na primeru kako su postupali prema Tačiju. Kako se on ponašao – kao i ovaj Kurti, pa su ga strpali u Hag, a danas ga brani, vidite kakav cinizam, brane ga Klark, Kušner i ostali. Šta to znači? Ako ne mogu Kurtiju da urade ništa, mogu da ga smene i da dovedu drugog koji će to isto da radi samo određeno vreme. To je ustvari privid demokratije i stvaranje jedne situacije da glume demokratiju, ništa drugo. Ovo što su Srbi najavili, normalno da su postupili pravilno, istupili su iz tih institucija, naće da dignu ruku protiv svog naroda i očekujemo da će mirne demonstracije dati rezultata, u prvom redu da će probuditi savest velikih sila, miroljubivih snaga. U zapadnim zemljama koje vode štrajkove, ne samo zbog rata u Ukrajini, zbog postupaka Amerike odnosno lažne države Kosovo protiv Srba, nego što su i oni u situaciji da trpe određene nepravde u svojoj zemlji, a pogotovo što je predsednik upoznao i ambasadore i Kine i Rusije da jednostavno v. Tako da očekujemo da ipak će da odjekne u svetu, ako ništa drugo, da brže dođe do istine, da više ljudi u svetu, posebno miroljubivi pokret u svetu, znaju pravu situaciju. Više nikome nije nejasno da to vodi Amerika oko prekrajanja sveta“, smatra Kastratović.

Nešto kasnije, ugostili smo i prof. dr istoričara Miloja Pršića, koji je, odgovarajući na pitanje da li Zapad želi da preseli Ukrajinu na Kosovo i Metohiju, izjavio da smo mi 1999. godine mi imali klasičan rat za secesiju.

„Imali smo 1999. godine klasičan rat za secesiju. Nije to bilo samo okupiranje teritorije nego i otimanje teritorije i pošto taj posao nije odrađen do kraja oni bi hteli da to verifikuju nekim modalitetama, nekim lukavstvima latinskim, ne znam ni ja čime, nekim igrama, nekim neprimerenim odnosima prema Srbiji. dakle jedan ponižavajući odnos u celini. U celini je krajnje nepovoljna situacija za Srbiju i srpski narod, međutim Srbi ovoga puta, a ispoljili su i jedinstvo, to mora bez daljnjeg, oni moraju da očuvaju identitet. Kosovo i Metohija je iskonski srpska zemlja, to bez foliranja. To zna Nemačka veoma dobro, Nemačka je zamajac secesije Kosova i Metohije, Nemačka je ta koja je naoružavala teroriste uoči početka sukoba 1998. godine, Nemačka je ta koja je dala program secesije. Nemačka je, namerno to govorim, ta koja je napravila dinamiku kako od 19. veka do današnjeg dana, ona radi to u kontitnuitetu. Srbija nema pravo da se odrekne Kosova i Metohije. Tu može da se napravi neka integracija. Srbija je zemlja koja prima sve ljude na svetu i oni su u nju dobrodošli. Danas je ispoljeno nešto što je bilo karakteristično 1912. i 1914. godine. Ni za jednu zemlju, ni za jednu državu, ni za jedan narod, nema lepšeg ambijenta nego kada se postigne političko jedinstvo, kada se postigne nacionalno jedinstvo, dakle vlade, vere, religije, u celini vlasti, kada se to postigne nema sloma te države, budite sigurni“, smatra prof. dr Pršić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter