Izvor: Informer
26.02.2024 u 23:02
0

Ameri oladil Kijev, nemaju pilota za F-16, Šolc ne da „tauruse“ Ukrajini! Iskander uništio NATO PVO sistem NASAMS

Isporuka američkih borbenih aviona za vreme propale letnje ukrajinske ofanzive ne bi promenila tok ove operacije, jer Ukrajina tada nije imala dovoljan broj obučenih pilota za upravljanje njima, rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.
Saliven je izjavio da se ne slaže sa narativom da Bela kuća nije obezbedila dovoljno „ratne opreme“ za Ukrajinu kako bi ona bila uspešna na frontu.

– Ideja da nismo odvojili veliku količinu resursa za isporuku Ukrajincima jednostavno ne pije vodu, rekao je on odgovarajući na pitanje da li je pristup Vašingtona o postepenoj isporuci naoružanja glavni razlog izostanka ukrajinskog uspeha na bojnom polju.

Šolc ne da „tauruse“ Ukrajini,

Nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je ideju isporučivanja raketa „taurus“ Ukrajini, navodeći da bi tom odluko Berlin mogao da bude uvučen u sukob.
-Nigde i nikako ne smemo biti povezani sa ciljevima koje ovaj sistem može pogoditi, rekao je Šolc novinarima u Berlinu.
Prema njegovim rečima, nemački specijalisti bi bili potrebni da rukuju „taurusima“, a Nemačka ostaje dosledna principu da nijedan nemački vojnik neće kročiti na ukrajinsko tlo.
-Iz tog razloga, tema isporuke raketa „taurus“ Ukrajini nije na dnevnom redu u Nemačkoj. Iznenađen sam da neke ljude uopšte nije briga, niti se pitaju da li bi to na neki način moglo da dovede do učešća u ratu, dodao je on.

Makron jasan, ne želimo da ratujemo protiv Rusa

Zapad ne namerava da ulazi u rat protiv ruskog naroda, želi da izbegne eskalaciju sukoba u Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron, otvarajući konferenciju u znak podrške Ukrajini u Jelisejskoj palati.
– Svi smo jednoglasno saglasni da ne želimo rat sa narodom Rusije. Planiramo da zadržimo kontrolu nad eskalacijom situacije, kao što smo do sada radili tokom protekle dve godine – rekao je Makron u uvodnoj reči, koja je prenošena na stranici Jelisejske palate na društvenoj mreži Iks.
Francuski predsednik je naglasio da ukrajinski saveznici moraju da daju novi impuls podršci Kijeva.
– Položaj Ukrajine na frontu je sve teži i teži. Zapadni saveznici moraju biti aktivniji u pomaganju ukrajinskim vlastima. To predviđa donošenje čvrstih odluka – poručio je Makron.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter