Izvor: Informer
04.06.2024 u 12:44
0

AMERIČKI SATELITI SE PLAŠE VELIKE, JAKE RUSIJE: Planovi su spremni!

Zemlje NATO rade na „kopnenim koridorima" u cilju brzog prebacivanja američkih snaga u Evropu u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom, objavio je britanski list „Telegraf", pozivajući se na izvore.

– NATO radi na mnogobrojnim ‘kopnenim koridorima’ kako bi brzo prebacio američke vojnike i oklopnu tehniku na liniju fronta u slučaju velikog kopnenog rata protiv Rusije u Evropi – piše list.

Prema rečima izvora lista, pretpostavlja se da će se američka vojska iskrcati u jednoj od pet od ranije određenih luka i da će se dalje kretati pripremljenim logističkim putevima.

PROBUDIO SE! Područje oko njega uzdrmano

„Telegraf“ takođe ističe da aktuelni planovi NATO predviđaju iskrcavanje američkih snaga u Holandiji, odakle će železnicom biti prebačeni preko Nemačke u Poljsku. U Alijansi, međutim, takođe planiraju da angažuju luke u Norveškoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj, Švedskoj, Finskoj i baltičkim zemljama.

Naglašava se da u okviru formiranih transportnih koridora vojska može da se kreće bez „uobičajenih nametnutih ograničenja“.

Kako je „Telegrafu“ saopštio šef Združene komande za evropsku logistiku NATO general-potpukovnik Aleksandar Solfrank, iskustvo ukrajinskog sukoba je pokazalo da velike logističke baze „kao u Iranu i Avganistanu“, više nisu aktuelne, jer bi u slučaju sukoba bile brzo uništene.

Novi plan je pripremljen uz uzimanje u obzir sličnih rizika i predviđa formiranje „stabilnih“ logističkih lanaca, zaključio je Solfrank.

Podsetimo, ranije je i predsednik Rusije Vladimir Putin govorio da izjave o navodim planovima da posle Ukrajine napadne Evropu predstavljaju potpunu glupost.

Prema njegovim rečima, američki sateliti se „plaše velike, jake Rusije“, iako to rade uzalud, jer Rusija nema agresivne namere, a priče da će Rusija da napadne Poljsku, baltičke zemlje i Češku su gluposti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter