Izvor: ALO
14.06.2024 u 08:47
0

AMERIKANCIMA GORI POD NOGAMA! PLAŠE SE ŠTA ĆE BITI NA KUBI: Šta se krije iza posete Havani?

Ruski vojni brodovi u Havani izazivaju zabrinutost Amerike

Nekadašnji američki predsednik Donald Tramp izrazio je zabrinutost zbog prisustva ruskih vojnih brodova u Havani. Tramp je istakao da je nezamislivo videti ruske brodove odmah kod obala Floride i naglasio da želi da vidi jaku vojsku Sjedinjenih Država.

– Želimo da vidimo da je naša vojska jaka, da se novac ne rasipa širom sveta. Ne želimo da vidimo ruske brodove odmah kod obala Floride, gde se sada nalaze. To je nezamislivo – istakao je Tramp nakon sastanka u Vašingtonu sa predstavnicima svoje partije iz oba doma Kongresa SAD.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je odred brodova ruske Severne flote, uključujući fregatu „Admiral Gorškov“ i nuklearnu podmornicu „Kazanj“, završio vežbe primene visokopreciznog oružja u Atlantskom okeanu i uplovio u luku u Havani.

Američka Južna komanda saopštila je da je podmornica na nuklearni pogon, USS Helena, uplovila u vode blizu američke baze na Kubi, samo dan nakon ulaska ruskih brodova u Havanski zaliv. Uplovljavanje američke podmornice je deo „rutinske lučke posete“ dok plovi kroz region koji pokriva Južna komanda, saopšteno je iz komande.

Prethodno, Sjedinjene Američke Države poslale su brodove da špijuniraju grupu brodova ruske mornarice koji su krenuli ka Havani, javlja „Si-Bi-Es“, pozivajući se na zvaničnike. Vašington ne vidi pretnju u predstojećoj poseti ruskih brodova kubanskoj luci, ali su, uprkos tome, „američki brodovi poslati da špijuniraju Ruse“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter