Izvor: TANJUG
21.05.2022 u 11:13
0

APOKALIPTIČNI PRIZORI U NEMAČKOJ! Tornado za sobom ostavio pustoš – ima MRTVIH (FOTO, VIDEO)

U razornom udaru tornada praćenog olujnim vremenom, koje je pogodilo zapadni deo Nemačke, poginule su najmanje dve osobe, a povređeno je oko 50 ljudi, od kojih 10 teško, preneli su policija i lokalni mediji.

– U nevremenu je povređeno oko 50 ljudi, od kojih najmanje 10 teško – navodi se u saopštenju gradske policije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na slikama objavljenim na društvenim mrežama vidi se da je reč o tornadu sa karakterističnim rotirajućim ciklonom koji razbacuje krhotine kroz vazduh, iako nemačka meteorološka služba u prvi mah nije potvrdila da se radi o tornadu, prenosi Rojters.

U gradu Vitgertu na krajnjem zapadu zemlje preminuo je 38-godišnji muškarac od povreda glave zadobijenih nakon pada posle pretrpljenog strujnog udara u poplavljenom podrumu, preneli su lokalni mediji i policija.

Policija je saopštila da je do 40 ljudi povređeno u Paderbornu, gradu sa oko 150.000 stanovnika koji se nalazi na pola puta između Frankfurta i Hamburga, kao i da su železnički i drumski saobraćaj poremećeni širom regiona.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije iz grada Helinghauzenu na kojima se vidi da je nevreme iščupalo toranj s crkvenog krova.

Toranj katoličke crkve sv. Klemena u Helinghauzenu snažan vetar je srušio sa vrha crkve i razasuo po celom dvorištu.Policija je objavila slike iz grada Paderborna na kojima se vidi oboreno drveće i krovovi koje je vetar podigao s kuća i srušio.

Vlasti u Bavarskoj priopćile su da je 14 osoba povređeno kada se drvena koliba u kojoj su se pokušavali skloniti urušila tijekom oluje na jezeru Brombach, južno od Nürnberga.

Među povređenima je nekoliko dece i 37-godišnja žena, koja je helikopterom prebačena u bolnicu.

Vatrogasci iz cele pokrajine raspoređeni su u gradove kako bi pomogli u akcijama čišćenja.

Oluja se u Nemačkoj pojavila nakon neuobičajeno visokih temperatura za ovo doba godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter