Izvor: NOVOSTI
16.09.2024 u 18:10
0

ATENTATOR NA TRAMPA PRED FEDERALNIM SUDOM: Podignute dve optužnice

Rajan Vesli Raut, muškarac osumnjičen za pokušaj atentata na Donalda Trampa, pojavio se danas pred saveznim sudom i optužen je za dva krivična dela povezana sa oružjem.

Tokom osmominutnog saslušanja, tužioci su protiv njega podigli dve optužbe: posedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog prestupnika i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem, prenosi AP.

TALIBANI OBUSTAVILI VAKCINACIJU PROTIV DEČJE PARALIZE: Moguće katastrofalne posledice u Avganistanu

Zvaničnici su rekli da bi Raut mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom do 15 godina ako bude proglašen krivim po prvoj tački, i mogućom kaznom od pet godina po drugoj.

Saslušanje o određivanju jemstva zakazano je za 23. septembar, a ročište o mogućem uzroku ili izvođenje optužbe zakazano je za 30. septembar.

Tokom saslušanja, Raut je davao rutinske informacije sudskim službenicima o svom radnom statusu i prihodima. Govoreći tihim glasom, rekao je da radi i zarađuje oko 3.000 dolara mesečno, ali da nema ušteđevinu.

Raut je rekao da nema nekretnine ili imovinu, osim dva kamiona vredna oko 1.000 dolara, oba locirana na Havajima.

Raut je takođe rekao da ima 25-godišnjeg sina, kojeg ponekad izdržava.

Podsetimo, FBI je saopštio da je Donald Tramp bio meta „onog što izgleda kao pokušaj atentata” u njegovom golf klubu u Vest Palm Biču na Floridi, u nedelju, samo devet nedelja nakon što je republikanski predsednički kandidat preživeo još jedan pokušaj ubistva.

Pre otprilike dva meseca, Tramp je upucan tokom pokušaja atentata na mitingu u Pensilvaniji, a metak mu je okrznuo uvo.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter