Izvor: ALO
09.06.2024 u 14:05
0

AUSTRIJA UPOZORAVA DA SE NE PRELAZE GRANICE:Crvene linije su pređene, Beč ne treba da se meša

Zapadni partneri Ukrajine su prešli crvenu liniju kada su dozvolili Kijevu da koristi njihovo naoružanje za napade unutar Rusije, izjavila je ministarka odbrane Austrije Klaudija Taner u intervjuu.

Podsećanja radi, deo NATO članica je u proteklim nedeljama otvoreno podržao ideju i dalo dozvolu Ukrajini da koristi naoružanje zapadne proizvodnje za napade na teritoriju Ruske Federacije, navodno na „ograničen način“.

Uprkos tome, Zapad i dalje insistira na tome da on nije učesnik u sukobu i da podržava napore Kijeva samo zbog kako bi se zaustavio prodor ruske vojske u Harkovskoj oblasti, koji je Moskva pokrenula kako bi pomerila liniju kontakta dalje od granice i time sprečila dalje ukrajinske napade po civilnim ciljevima.

 

OŠTAR ODGOVOR MAKRONU: Olaf Šolc jasno rekao „Odbijamo“

 

„Crvena linija je pređena“, rekla je Tanerova komentarišući odluku SAD, Francuske i Nemačke da daju dozvolu za upotrebu njihovog naoružanja u prekograničnim napadima.

Na pitanje o tome na koji bi drugi način Ukrajina mogla da zaustavi Harkovsku operaciju, austrijska ministarka izjavila je da je „Austrija neutralna država i da nije na njoj da sudi o tome“.

Ona je navela i da je „zadovoljna“ time što je bar generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da Alijansa neće slati svoje trupe u Ukrajinu.

Međutim, vredi podsetiti da je, uprkos tome, francuski predsednik Emanuel Makron najavio da će njegova država poslati instruktore u Ukrajinu, a ovu ideju je podržalo nekoliko država u okviru NATO.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter