Izvor: Tanjug
20.11.2022 u 12:17
0

AUSTRIJSKI MINISTAR ODBIJA ŠIRENJE ŠENGENA: Sa moje strane doći će jasno NE!

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Gerhard Karner odbija širenje „Šengena“ na Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, smatrajući da taj sistem ne funkcioniše.

– Ako jedan sistem ne funkcioniše, onda ne može da se širi. Zbog toga će s moje strane doći svakako jasno “ne“ – naglasio je austrijski ministar u izjavi radiju „Oe1“.

ODLUKA ĆE BITI DONESENA NAKON 11 GODINA ODLAGANJA: Evropska komisija se zalaže za to da Bugarska, Rumunija i Hrvatska uđu u Šengen zonu!

Karner je ukazao da je Austrija u ovoj godini zaustavila već 100.000 ilegalnih migranata.

– Od tog broja, 75.000 nije registrovano. Austrija to čini, jer se radi o bezbednosti građana – poručio je on.

Karner kaže da je zaštita spoljne granice EU propala, zbog čega sve više evropskih zemalja preduzima kontrole na nacionalnim granicama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tako, kako je podsetio, kontrole sprovode Nemačka, Francuska, Češka, Danska, Švedska, ali i Norveška, koja nije članica EU, ali je članica Šengena.

Evropska komisija je preporučila širenje Šengenske zone na Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, o čemu će glasanje biti održano 8.decembra u Briselu.

Austrijski kancelar Karl Nehamer u sredu putuje u posetu Hrvatskoj, i nije želeo da reaguje na izjavu svog ministra.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter