Izvor: KURIR
31.05.2024 u 13:00
0

„BAJDEN NE SAMO DA IMA DEMENCIJU, ON JE I LUD“: Kongresmenka uputila oštre kritike na račun predsednika

Komentarišući medijske izveštaje da je američki predsednik Džozef Bajden dao dozvolu Ukrajini da koristi američko oružje unutar Rusije, republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin izrazila je oštre kritike na račun predsednika SAD.

Bajden ne samo da ima demenciju, on je i lud. SAD treba da teže miru, a ne svetskom ratu – napisala je ona na Iksu.

Prethodno je „Politiko“ javio da je Bajdenova administracija „tiho“ dala Ukrajini dozvolu da izvrši napade unutar Rusije – isključivo u blizini oblasti Harkova – koristeći oružje koje je obezbedila Amerika.

Naime, kako se navodi, to su rekla dva američka zvaničnika i još dvoje ljudi upoznatih sa tim potezom, što je, navodno, veliki preokret koji će pomoći Ukrajini da se bolje brani.

– Predsednik je nedavno rekao svom timu da osigura da Ukrajina može da koristi američko oružje u svrhe protivvatre u Harkovu, kako bi Ukrajina mogla da uzvrati ruskim snagama koje napadaju ili se spremaju da ih napadnu – rekao je američki zvaničnik za „Politiko“, dodajući da politika oko dozvole dalekometnih udara unutar Rusije „nije promenjena“.

Prema pisanju „Politika“, Ukrajina je zatražila od SAD da izvrše ovu promenu politike tek nakon što je ovog meseca počela ruska ofanziva na Harkov, dodao je zvaničnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter