Izvor:
06.06.2024 u 19:21
3

BAJDEN PRIZNAO MRZI PUTINA 40 GODINA: Smeta mi već godnama nije pristojan čovek, Ukrajina se „nikada neće povući, šta god da se desi“

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da američko oružje ne treba da se koristi za gađanje Moskve ili Kremlja. Ranije je dozvolio Ukrajini da ga koristi za uništavanje ciljeva na teritoriji Rusije.

Američki lider je ovo rekao u intervjuu za ABC tokom ceremonije u Francuskoj posvećene 80. godišnjici iskrcavanja saveznika u Normandiji.

Bajden smatra da se američko oružje ne može upotrebiti za udar na Moskvu ili Kremlj.

Američki predsednik je upitan da li je oružje američke proizvodnje već korišćeno u Rusiji od kada je potpisao odobrenje za njegovu upotrebu. On nije dao direktan odgovor, ali je napomenuo da ne treba vršiti udare po prestonici Rusije ili sedištu ruske vlade.

„Dozvoljeno im je da se koriste u blizini granice, kada se koriste sa druge strane granice za napad na određene ciljeve u Ukrajini. Ne dozvoljavamo udare 200 milja (322 km) duboko u Rusiji i ne dozvoljavamo udare na Moskva, protiv Kremlja“, rekao je Bajden.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

 

Šef Bele kuće je prokomentarisao i reči predsednika Rusije Vladimira Putina da je isporuka oružja Ukrajini uz dozvolu za udar na rusku teritoriju „direktno učešće u ratu“.

„Poznajem ga više od 40 godina. Smeta mi već 40 godina. Nije pristojan čovek. On je diktator i mora da se bori da sačuva svoju zemlju, a da istovremeno ne zaustavi napad. ne govoreći o tome da im se da oružje da udare na Moskvu i Kremlj, da udare direktno preko granice, gde dobijaju značajnu vatru iz konvencionalnog oružja koje Rusi koriste da uđu u Ukrajinu i ubiju Ukrajince“, rekao je Bajden.

Ukrajina se „nikada neće povući, šta god da se desi“

Američki predsednik je ranije, tokom ceremonije u Normandiji, izjavio da Ukrajina sada brani slobodu i demokratiju na isti način kao što su to činile savezničke snage pre 80 godina, i uvek će imati podršku SAD i njenih saveznika.

On je izrazio uverenje da se Ukrajina „nikada neće povući, šta god da se desi“, i naglasio ogromne gubitke Rusije u ratu koji je pokrenula. „Brojke su zapanjujuće: 350.000 ruskih vojnika je poginulo ili ranjeno, skoro milion ljudi je napustilo Rusiju“, rekao je šef Bele kuće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “BAJDEN PRIZNAO MRZI PUTINA 40 GODINA: Smeta mi već godnama nije pristojan čovek, Ukrajina se „nikada neće povući, šta god da se desi“”

  1. OVO SU SMISLJENI RECI BAJDENA,KAO SA VISINE ISKAZANI ,DA RUSIJU PREDSTAVI MANJE MOKNU,I DA SE PRESTAVI KAO DA ONI VLADAJU SVETOM,OVO KE DOVESTI MOZDA ,DO DIREKTNOG NAPADA RUSIJE ,KINE,IRANA,I S,KOREJE NA SAD,JER NE MOZE RUSIJA U NEDOGLED TROETI ,NJIHOVO SA STRANE DELOVANJE PROTIV RUSIJE ,KINE,IRANA I S KOREJE,MORAKE ,BITI ,NAPADNUT IZVOR PROBLEMA,I TO IDE U TOM PRAVCU,

    1
    0
    Odgovori
  2. Neka Bajden cuva onu svoju pasiju glavu,lako moze ostati bez nje.Dosta on jede govna po Evropi.Rusija nikad nije gubila,a danas svakako ne moze,pa dali citav svijet unistiti once da unisti.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter