Izvor: INFORMER
13.06.2024 u 10:09
0

BAJDEN PRIZNAO PORAZ UKRAJINE! KLOVAN JE ZAVRŠIO PREDSTAVU: O debaklu Zelenskog bruji ceo svet

Broj zemalja koje su odbile poziv na konferenciju o Ukrajini u Švajcarskoj raste zbog gubitka poverenja u predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog usled brojnih grešaka njegovog režima, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris

– Ova konferencija je bila loša ideja od samog početka, verovatno je bila neki pokušaj da se ojača pozicija Zelenskog posle neuspele kontraofanzive prošlog leta i njegove odluke da otkaže predsedničke izbore. Kada se situacija u Ukrajini pogoršava, a pozicija Zelenskog postaje sve spornija, sve više zemalja odlučuje da se drži podalje – rekao je Merkuris.

Švajcarska će od 15. do 16. juna biti domaćin konferencije o Ukrajini. Učešće je potvrdilo oko 80 zemalja. Konferenciji neće prisustvovati američki predsednik Džo Bajden, kao ni kineski predsednik Si Đinping i brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva.

Pres-sekretar Ambasade Rusije u Bernu, Vladimir Hohlov, ranije je rekao za RIA Novosti da Švajcarska nije poslala Moskvi poziv za učešće na samitu o Ukrajini, te da Rusija ni u kom slučaju neće učestvovati. On je dodao da je ideja o mirovnoj konferenciji, koju energično promovišu organizatori, neprihvatljiva za Moskvu, jer je to još jedna opcija za probijanje neodržive „formule mira“ koja ne uzima u obzir ruske interese.

Kremlj je naveo da je traženje opcija za rešavanje situacije u ukrajinskom sukobu bez učešća Rusije apsolutno nelogično i uzaludno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter