Izvor: Tanjug
21.09.2022 u 18:23
0

Bajden uputio oštre reči Rusiji u UN: Cilj rata je da potpuno uguši pravo Ukrajine da postoji kao država i kao narod!

Predsednik SAD Džozef Bajden je izjavio da je Rusija bestidno prekršila suštinske principe povelje Svetske organizacije „brutalnim i nepotrebnim ratom“ u Ukrajini.

U obraćanju na Generalnoj skupštini UN on je dodao da niko nije pretio Rusiji, kao i da je jedino ona želela rat, kao i da je u pitanju rat jednog čoveka, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bajden je istakao i da je cilj rata da potpuno uguši pravo Ukrajine da postoji kao država i kao narod.

Predsednik SAD je rekao da bi zbog izveštaja o ruskom zlostavljanju civila u Ukrajini „trebalo da vam se sledi krv“.

On je, takođe, kazao da nove nuklearne pretnje ruskog predsednika Vladimira Putina Evropi pokazuju „nepromišljeno zanemarivanje“ odgovornosti njegove nacije kao potpisnice Ugovora o neširenju nuklearnog oružja.

Bajden je naveo da se nuklearni rat ne može dobiti i da se nikada ne sme voditi.

BELGIJANCI IZRAZILI NEZADOVOLJSTVO Oko 10.000 ljudi na protestima u Briselu zbog naglog rasta troškova života!

„Bićemo solidarni protiv ruske agresije. Tačka“, naglasio je Bajden.

On je kritikovao Rusiju zbog zakazivanja „lažnih referenduma“ ove nedelje na teritoriji koju je nasilno zauzela u Ukrajini.

Bajden je pozvao sve nacije, bilo da su demokratije ili autokratije, da se izjasne protiv ruske „invazije“ i da podrže napore Ukrajine da se odbrani.

On je govorio i o posledicama koje je ruska „invazija“ izazvala na snabdevanje hranom u svetu, obećavši 2,9 milijardi dolara globalne pomohi za bezbednost hrane – za rešavanje nestašice izazvane ratom i posledicama klimatskih promena.

Bajden je pohvalio posredovanje UN za stvaranje koridora za izvoz ukrajinskog žita morskim putem i pozvao da se sporazum nastavi uprkos sukobu koji je u toku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter