Izvor: ALO
05.06.2024 u 11:32
0

BAJDEN ZATVARA GRANICU Odluka odmah stupa na snagu

Migranti koji ilegalno prelaze granicu Amerike i Meksika mogli bi da izgube šansu da traže azil i da budu brzo deportovani ili vraćeni u Meksiko, prema novim ograničenjima, koja su deo uredbe predsednika SAD Džozefa Bajdena

Broj ilegalnih prelazaka već je iznad predviđenog praga, zbog čega mere odmah stupaju na snagu.

Broj hapšenja u aprilu u proseku je bio 4.300 dnevno, prema dostupnim vladinim podacima. Biće izuzeta deca bez roditeljske pratnje, ljudi koji se suočavaju sa ozbiljnim zdravstvenim ili bezbednosnim pretnjama i žrtve trafikinga.

Bajden je na konferenciji za novinare rekao da je ograničio azil da bi pomogao da se uspostavi kontrola nad granicom.

 

NAPADNUTA AMERIČKA AMBASADA U BEJRUTU: Intervenisala libanska vojska

Poručio je i da pitanje granice nije političko koje bi trebalo instrumentalizovati, i optužio bivšeg predsednika Donalda Trampa i vodeće republikance da su podrili dvostranački zakonski predlog koji bi bolje rešio pitanje pogranične bezbednosti.

Naglasio je da mu „republikanci nisu ostavili drugi izbor“ i da pokušava da „uradi ono što može da bi rešavao“ pitanje granice.

Mere odvraćanja „značajno će povećati posledice za one koji južnu granicu prelaze nelegalno“, rekao je američki zvaničnik, koji se novinarima obratio pod uslovom da ostane anoniman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter