Izvor: Alo
25.07.2024 u 08:29
0

BAJDENOVO OBRAĆANJE NACIJI: Ništa ne može da stane na put spašavanju naše demokratije

Predsednik SAD Džo Bajden se prvi put obratio naciji od odluke da odustane od predsedničke trke 2024.

Govor je trajao 10 minuta.

Iako Bajden nikada nije pomenuo svog političkog rivala, bilo je jasno da je demokratski predsednik govorio o mogućnosti da se bivši predsednik Tramp vrati za drugo mesto predsednika.

Ja poštujem ovu kancelariju. Još više volim svoju zemlju. Bila mi je čast da služim kao vaš predsednik. Ali mislim da je odbrana demokratije važnija od bilo koje titule. Nalazim radost u radu za američki narod, ali ovaj sveti zadatak usavršavanja našeg sindikata nije o meni, već o nama, vašim porodicama, vašoj budućnosti – rekao je Bajden.

Bajden je dodao da će Amerikanci imati mnogo izbora na predsedničkim izborima ove jeseni.

NIJE LAKO BITI NA POZICIJI U NAJMOĆNIJOJ ZEMLJI NA SVETU: Meštani sela iz koga potiče Kamala mole se da ona pobedi

– Amerika će morati da bira između kretanja napred ili nazad, između nade i mržnje, između jedinstva i podela. Moramo da odlučimo: da li još uvek verujemo u poštenje, pristojnost, poštovanje? Sloboda, pravda i demokratija? U ovom trenutku možemo da vidimo one sa kojima se ne slažemo kao neprijatelje, ali i kao sugrađane Amerikance… Verujem da znam odgovore na ova pitanja jer poznajem vas, američki narod, i znam ovo: mi smo velika nacija jer smo dobri ljudi – rekao je Bajden.

Bajden je predstojeće izbore predstavio kao borbu za spas demokratije i dodao da tome „ništa ne može da stane na put“.

– Verujem da je moj radni status predsednika, moje liderstvo u svetu, moja vizija budućnosti Amerike, sve to zaslužilo drugi mandat. Ali ništa, ništa ne može stati na put spasavanju naše demokratije – to uključuje ličnu ambiciju – rekao je on.

Dakle, odlučio sam da je najbolji način da idemo napred da prenesem baklju novoj generaciji. To je najbolji način da ujedinimo našu naciju – dodao je on.

Džo Bajden je pohvalio potpredsednicu Kamalu Haris, koju je podržao u nedelju u svom prvom zvaničnom javnom pojavljivanju od kada je ispao iz trke.

Budućnost Amerike

– Za samo nekoliko meseci, američki narod bira pravac američke budućnosti – rekao je Bajden i dodao:

– Odabrao sam. Izneo sam svoje stavove do znanja. Želim da se zahvalim našoj velikoj potpredsednici Kamali Haris. Ona je iskusna. Ona je čvrsta. Ona je sposobna. Ona mi je bila neverovatan partner i lider naše zemlje. Sada je izbor na vama, američkom narodu.

Džo Bajden rekao je da su Sjedinjene Države „dogurale daleko“ od njegove inauguracije 2021. godine, oporavljajući se od „najgore pandemije u jednom veku, najgore ekonomske krize od Velike depresije, najgoreg napada na našu zemlju od građanskog rata“.

– Okupili smo se kao Amerikanci, prošli smo kroz to. Izašli smo jači, prosperitetniji i sigurniji. Danas imamo najjaču ekonomiju na svetu koja stvara skoro 16 miliona novih radnih mesta, što je rekord. Plate su porasle, inflacija nastavlja da opada, rasni jaz u bogatstvu je najniži u poslednjih 20 godina. Mi bukvalno obnavljamo celu našu naciju – rekao je Bajden.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter