Izvor: agencije
23.10.2023 u 21:13
0

BELA KUĆA PORUČUJE: Izrael će odlučiti o strategiji u Gazi, mi samo postavljamo pitanja

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi (John Kirby) izjavio je da će izraelski politički i vojni lideri odlučiti kako će voditi svoju vojnu kampanju u pojasu Gaze

On je uz to izrazio nadu da će narednih sati iz Egipta ući u Gazu u još jedan konvoj kamiona sa humanitarnom pomoći za Palestince, četvrti za tri dana.Kirbi je to izjavio posle izveštaja u medijima da administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena (Joseph Biden) mimo javnosti apeluje na Izrael da odloži početak danima najavljivane kopnene ofanziva na palestinski pojas Gaze da bi bilo vremena za pregovore o taocima koje tamo drži borbeni pokret Hamas.

IZRAEL NAJAVIO NOVU FAZONU RATA: „Biće to smrtonosni napad iz vazduha, kopna i mora

Visoki diplomatski zvaničnik je za Tajms ov Izrael izjavio da će se SAD uzdržati od javnog pritiska na Izrael u vezi s njegovom vojnoom strategijm, a da će iza zatvorenih vrata imati „nijansiran stav“.

Kirbi je na brifingu za novinare rekao da će SAD nastaviti da postavljaju razna pitanja Izraelu da bi bolje razumele njegovu vojnu strategiju.

Uz to je naveo da američka vojna pomoć stiže u Izrael gotovo svakodnevno i da su SAD preduzele dodatne korake da bi obeshrabrile druge aktere da uđu u rat.

U napadima Hamasa na jug Izraela 7. oktobra zarobljeno je više od 200 ljudi koji su taoci u pojasu Gaze. U petak je Hamas oslobodio dve Amerikanke – majku i kćerku.

Dok se nastavlja izraelsko bombardovanje širom pojasa Gaze, strahuje se od širenja rata Izraela i Hamasa koji traje već 17 dana jer je izraelska vojska napala ciljeve na drugoj palestinskoj teritoriji – Zapadnoj obali, kao i Siriji i Libanu i razmenjivala vatru s libanskim ekstremističkim Hezbolahom. U kopnenoj ofanzivi će, kako iskustvo pokazuje, biti mnogo više žrtava i razaranja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter