Izvor: INDX.HR
19.10.2023 u 09:41
0

BLISKI ISTOK SVE VIŠE KLJUČA; Iranski predsednik zapretio i najavio rat do istrebljenja

"Poručujemo Amerikancima i njihovim izraelskim prijateljima - danas vi šaljete rakete koje ubijaju nevine civile. Partneri ste u zločinu koji će biti kažnjen, jer ovo je kraj Izraela", izjavio je Ebrahim Raisi, iranski predsednik.

Pre dva dana vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je da „genocid“ nad Palestincima u Pojasu Gaze mora „odmah“ prestati. Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas, koji uživa podršku Teherana i koji vlada Gazom, nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. oktobra, ubivši 1.300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj istoriji zemlje.

MARIĆ POSTAVIO PITANJE ČANKU KOM SE NIJE NADAO: Kako je NETANJAHU bolji sa PUTINOM nego sa ZELENSKIM koji je JEVREJIN? ČANAK zastao pa odgovorom RAZBESNEO PATRIOTE!

„Niko ne može da se suprotstavi muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave… bombardovanje Gaze mora odmah da prestane“, rekao je Hamenei grupi studenata u Teheranu. „Svet svedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi“, rekao je uz povike: „Smrt Izraelu“.

„Moramo da odgovorimo, moramo da reagujemo na ono što se događa u Gazi“, rekao je Hamenei, dodajući da bi izraelskim zvaničnicima trebalo suditi za njihove „zločine protiv Palestinaca u Gazi“.

Izrael je bombardovao Pojas Gaze u vazdušnim napadima u kojima je ubijeno više od 3.000 Palestinaca, od kojih su četvrtina deca, a otprilike polovina od 2.3 miliona stanovnika Gaze je morala da napusti svoj dom.

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti s još jednim udarnim talasom otpora ako njegova „zverstva“ ne prestanu u Gazi, citirali su zamenika komandanta iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji. „Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastaviće se sve dok se ovaj kancerogeni tumor ne iskoreni s karte sveta“, rekao je Ali Fadavi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter