Izvor: Sputnjik
27.08.2022 u 09:50
0

ČEŠKI MINISTAR UPOZORAVA: Evropskoj uniji preti revolucija zbog munjevitog rasta cena energenata

Munjeviti rast cena energenata u Evropi ugrožava postojanje Evropske unije kao i politički sistem Češke, izjavio je ministar pravde Češke Pavel Blažek, piše portal „Idnes.cz“.

ČEŠKA DONELA ODLUKU: Nema viza ni dozvole privremenog boravka državljanima Rusije i Belorusije!

Po njegovom mišljenju, situacija u društvenoj i političkoj sferi nije bila dramatičnija od 1989. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ako vlada ne reši energetsku krizu, neće dugo ostati na vlasti. Ako ne bude pronađeno rešenje za krizu na evropskom nivou, onda će Evropska unija kao takva biti u opasnosti – rekao je Blažek, upozoravajući na opasnost od revolucije.

Ranije je saopšteno da je Češka, koja do kraja godine predsedava Savetu Evropske unije, sazvala hitnu sednicu ministara energetike EU kako bi se razgovaralo o merama za rešavanje situacije u energetici.

Zbog naglog skoka cena struje i gasa potražnja za kaminima u Češkoj je porasla deset puta u odnosu na prošlu godinu. Takođe brzo raste potražnja za drvima za ogrev, ali i njihova cena. Prema podacima Zavoda za statistiku Češke, cena struje u julu u odnosu na prethodnu godinu je veća za 33,6 odsto, a gasa za 59,8 odsto.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter