Izvor: SPUTNIK
05.08.2024 u 20:12
0

„DANI SU ODBROJANI“: Britanski ekspert predviđa krah ukrajinske odbrane u Donbasu

Ukrajinska odbrana u južnom Donbasu mogla bi u potpunosti da padne, smatra britanski ekspert Aleksandar Merkuris.

„Čini mi se da su dani ukrajinske odbrane u južnom Donbasu odbrojani i da je kriza, koja se razvija u tom području, možda na neki način i najozbiljnija sa kojom se Ukrajina suočila“, rekao je Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
„Ako cela ta teritorija padne, ako bude zauzet Ugljedar, ako ukrajinske snage budu opkoljene, ako svi glavni putevi snabdevanja budu presečeni, to će biti katastrofa za Ukrajinu i situacija bi mogla da postane veoma loša ne samo na jugu Donbasa, nego i potencijalno na celoj južnoj liniji fronta“, pretpostavlja Merkuris.
Takođe je primetio da je Vladimir Zelenski prvi put otkazao posete teritorijama oko fronta.
„Priča se da je Zelenski hteo da ode u Harkovsku oblast, Volčansk i druga mesta gde se vode borbe, ali su mu rekli da ne može to da uradi, da je previše opasno. Ovo je prvi put da je morao da otkaže putovanje“, rekao je ekspert za Jutjub kanal „Duran“.
On pretpostavlja da kijevski režim verovatno nije u potpunosti svestan koliko je situacija kritična za ukrajinske snage.
„Sve su to loše vesti. Ukrajina i dalje gubi položaje, a Oružane snage Ukrajine nisu u stanju da se suprotstave očiglednoj ruskoj ofanzivi“, zaključio je Merkuris.
Istovremeno, nemački novinar Jurij Repke piše da ukrajinski front u području grada Pokrovsk ostaje nestabilan i da se delimično urušava.
Kako je dodao, ruske snage su za nedelju dana napredovale pet kilometara ka Pokrovsku, oslobodivši mesto Veselo.
Takođe, savetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak priznao je da su ukrajinski vojnici na frontu umorni, te da se suočavaju sa nestašicom oružja i resursa.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter