Izvor: Alo
17.08.2024 u 11:45
0

DEMOKRATE SE SPREMAJU ZA VELIKI DAN: Nikad veće interesovanje Amerikanaca za skup u Čikagu!

Konvenciju demokrata u ponedeljak uveče će otvoriti Bajden govorom koji će ujedno biti i opraštajni.

Demokratska nacionalna konvencija na kojoj Kamala Haris treba da bude nominovana kao kandidatkinja za predsedničke izbore u SAD počinje 19. avgusta u Čikagu i očekuje se sa sve većim interesovanjem Amerikanaca.

BOMBA BAČENA ISPRED ZAPOROŽJA: Ukrajinski dron bacio bombu ispred nuklearne elektrane (FOTO)

Konvencija za koju su počele pripreme trajaće četiri dana i očekuje se da će joj prisustvovati hiljade ljudi koji će podržati nominaciju Haris dospelu na mesto kandidatkinje nakon povlačenja iz izborne trke aktuelnog američkog predsednika, Džozefa Bajdena.

I dok se na događaju očekuje atmosfera kao na žurci, ispred Junajted centra u Čikagu očekuju se i demonstracije zbog nezadovoljstva politkom demokratske administracije prema Izraelu koji vodi rat u Pojasu Gaze i zahtevom da se Jerusalimu obustavi podrška, piše Rojters.

Dve stranke u SAD pred svake predsedničke izbore održavaju konvenciju na kojoj zvanično proglašavaju svoje kandidate za Belu kuću i usvajaju stranačku platformu. Demokrate su već imenovale Haris na virtuelnom, ranom glasanju.

Na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju u julu, par dana nakon što je pokušan atentat na njega, Donald Tramp je zvanično nominovan za predsedničkog kandidata i predstavio svog potpredsedničkog kandidata, Džej Di Vensa.

Konvenciju demokrata u ponedeljak uveče će otvoriti Bajden govorom koji će ujedno biti i opraštajni, iako je pre samo nekoliko nedelja bio predsednički kandidat i bilo je očekivano da će na konvenciji prihvatiti nominaciju. Bivša predsednička kandidatkinja, Hilari Klinton, bivši predsednici, Barak Obama i Bil Klinton, će takođe govoriti.

Guverner Minesote i kandidat za potpredsednika, Tim Volc, predstaviće se Amerikancima u sredu uveče, a poslednjeg dana konvencije obratiće se kandidatkinja za predsednicu, Kamala Haris.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter