Izvor: kurir
02.06.2024 u 10:59
0

DETONACIJA U BELGORODU! Guverner pogranične oblasti objavio da IMA MRTVIH I RANJENIH CIVILA, ruski PVO oborio tri ukrajinska drona

Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti, saopštio je danas da je lokalni zvaničnik poginuo, a šest osoba je ranjeno prilikom detonacije municije u Belgorodu prilikom ukrajinskog napada na tu pograničnu oblast.

U objavi Gladkova na Telegramu navedeno je da je stradao Igor Nečiporenko, zamenik šefa administracije belgorodskog distrikta Koročanski.

– Upućujem najiskrenije i najdublje saučešće porodici – napisao je Gladkov, prenosi Rojters.

On je dodao da je šestoro civila ranjeno šrapnelima tokom ukrajinskog artiljerijskog napada na grad Šebekino i da su odvedeni u bolnicu.

Rojters navodi da ne može nezavisno da potvrdi ove navode.

POTPUNI KOLAPS ZGRADE: Spasioci su na terenu, još se izvlače nastradali

 

Navodi se da i Ukrajina i Rusija negiraju napade na civile u ovom ratu, koji je Moskva pokrenula u februaru 2022.

Podseća se da se ruska Belgorodska oblast nalazi sa druge strane granice u odnosu na ukrajinsku Harkovsku oblast, koja je u maju postala meta nove ofanzive Rusije.

Vlasti u Kijevu tvrde da napadaju samko vojne mete u Rusiji koje služe za podršku ruskoj ofanzivi.Britanska agencija prenosi da je rusko Mnistarstvo odbrane jutros saopštilo da su sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) uništili tri drona lansirana iz Ukrajine ka teritoriji Belgorodske oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter