Izvor: 24sedam
17.09.2024 u 18:09
0

ĐAVO IZ AVINJONA: Priznao danas pred sudom da je silovao i drogirao svoju suprugu

Pedeset godina sam živela sa čovekom za koga ne bih ni pomislila da je sposoban za silovanje - rekla je Žizel Peliko

Francuz Dominik Peliko danas je pred sudom u Avinjonu priznao da je drogirao i silovao svoju suprugu, Žizel, i regrutovao desetine nepoznatih muškaraca da je siluju, što je potom snimio.

– Ja sam silovatelj – rekao je Peliko na sudu u slučaju koji je izazvao masovne proteste u Francuskoj kao vid podrške Žizel Peliko i protiv seksualnog nasilja muškaraca.

On se suočava sa više optužbi, uključujući silovanje, grupno silovanje i kršenje privatnosti snimanjem i širenjem sadržaja nasilja. Peliko se pojavio na sudu sa štapom i razgovarao sa sudijom preko mikrofona, dok je njegov advokat saopštio da uzima jake lekove.

Optuženom je takođe bilo dozvoljeno da pravi pauze i legne.

– Ja sam silovatelj kao i svi ostali u ovoj prostoriji. Molim svoju ženu, svoju decu, unuke da prihvate moje izvinjenje. Žao mi je zbog onoga što sam uradio. Tražim vaš oproštaj, čak i ako nije oprostivo – rekao je Peliko.

Francuski mediji su preneli da je Peliko svedočio da je imao teško detinjstvo i da je i sam bio žrtva silovanja, a povremeno je plakao.

Žizel Peliko je bila u sudnici tokom njegovog svedočenja, a prisutni su je pozdravili aplauzom kada je odlazila u pauzama. Insistirala je na javnom suđenju kako bi razotkrila njenog muža i druge muškarce optužene da su je silovali, čime je postala simbol borbe protiv seksualnog nasilja u Francuskoj.

– Pedeset godina sam živela sa čovekom za koga ne bih ni pomislila da je sposoban za silovanje – rekla je ona.

Žizel Peliko je započela brakorazvodni postupak nakon sastanka sa istražiteljima koji vode ovaj slučaj. Na pitanje jednog od advokata da li misli da bi mogao da povrati svoju bivšu ženu, Peliko je rekao da je važno imati nadu.

– Važno je imati nadu. Inače je gotovo… Bio sam traumatizovan. Delimično zahvaljujući njoj sam zaboravio ove loše trenutke u svom životu – rekao je optuženi silovatelj.

Tužioci su rekli da je Dominik Peliko, koji je prvobitno uhapšen nakon što je snimio žensku suknju u supermarketu, na sajtu Koko ponudio muškarcima da siluju njegovu suprugu i snimio zlostavljanje.

Pored Dominika Pelikoa, još 50 muškaraca, između 26 i 73 godine starosti, takođe je optuženo za silovanje, a Peliko je svedočio da su ukupno 72 muškarca učestvovala u zlostavljanju njegove tadašnje supruge.

Dok su neki od optuženih priznali krivicu istražiteljima, drugi su rekli da su učestvovali u zlostavljanju verujući da ostvaruju fantaziju para i da je Žizel Peliko pristala.

– Kada su došli, već su sve znali. Svi su znali pre sastanaka. Želim da dokažem da je moja supruga bila žrtva, a ne saučesnik, da dokažem da je to bilo potpuno bez njenog znanja – rekao je Peliko.

Istražitelji su pronašli 300 fotografija i video-snimaka zlostavljanja, a Žizel Peliko je rekla istražiteljima da je patila od gubitka pamćenja i da je konsultovala ginekologa zbog neobjašnjivih bolova.

Suđenje će trajati do decembra, a ako budu proglašeni krivima, optuženima preti kazna do 20 godina zatvora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter