Izvor: INFORMER
15.06.2024 u 17:55
0

DOK ZELENSKI ŽICA PARE, ZEMLJA MU GORI! Rusi probili front kod Volčanska i Terenova!

Dronovi napali fabriku pored Rostova

Guverner Rostovske oblasti izjavio je kako su ruske snage oborile 5 ukrajinskih dronova.

Međutim ostaci uništenih dronova pali su na fabričko postrojenje u mestu Kamensk-Šahtinski nadomak Rostova.

Kamenski je sedište konglomerata pod imenom „Kamenski kombinat“, koji je u direktnom vlasništvu Ruske Federacije.

KAPITULACIJA UKRAJINE BEZ KOMPROMISA! RUSKA PONUDA ĆE BITI SAMO BRUTALNIJA: Novi šokantan dokument stiže u Kijev

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Jedinice ruske vojne grupacije „Centar“ odbile su pet kontranapada ukrajinske vojske i tom prilikom likvidirale do 320 ukrajinskih vojnika. Takođe, u tim okršajima ruske snage uspele su da zauzmu povoljnije položaje i to u blizini gradova Voshod, Vozdviženka, Novoaleksandrovka, Novopokrovsko i Jevgenovka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Pored ljudstva, ukrajinska vojska ostala je i bez tri oklopna vozila, dva automobila, haubice M777 američke proizvodnje, kao i tri haubice D-30 i tri Msta-B.
Ruska vojna grupacija „Dnjepar“ likvidirala je proteklog dana do 75 ukrajinskih vojnika, a u napadima uništena su i dva lansirna sistema „hajmars“ i M270, kao i jedna artiljerija „gvozdika“. Pored toga, naneti su i gubici ukrajinskoj 23. brigadi nacionalne garde u blizini mesta Visšetarasovka i Dobra Nadija u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Jedinice vojne grupacije „Jug“ poboljšali su položaje na frontu i odbili napad snaga Kijeva u blizini mesta Elizavetovka, Kalinjina, Orehovo-Vasiljevka i Časov Jar. Ukrajinske snage izgubile su preko 630 vojnika, jedno oklopno vozilo i pet automobila. Takođe, tokom kontrabaterijske borbe pogođena je i jedna britanska haubica FH-50, američka M777, kao i samohodna artiljerija „akacija“. Uništena su i tri skladišta oružja i municije ukrajinske vojske.
Ruska vojna grupacija „Zapad“ je tokom jučerašnjih okršaja likvidirala do 495 ukrajinskih vojnika u blizini mesta Sinjkovka i Petropavlovka u Harkovskoj oblasti, kao i kod Dronovke i Grigorovke u DNR i Červonaje u LNR. Pored ljudstva ukrajinska vojska ostala je i bez tri oklopna vozila, dve američke haubice M777 i FH-50.

Vojna grupacija „Sever“ je proteklog dana nastavila sa ofanzivnim operacijama i odbila sedam kontranapada ukrajinske vojske, a tom prilikom, Kijev je izugbio još 350 vojnika. Ruska vojska je nastavila da se probija u dubinu ukrajinske odbrane kod mesta Volčansk i Terenova u Harkovskoj oblasti. Pored ljudstva, ukrajinska vojska je ostala i bez dva tenka, tri automobila, jedne haubice D-30, kao i bez jedne stanice za radioelektronsku borbu „bukovelj-AD“.
Ruske PVO snage su proteklog dana oborile 54 ukrajinska drona, 10 projektila lasniranih iz sistema „hajmars“, kao i četiri navođene granate „hamer“. Operativno taktička avijacija, raketne snage i artiljerija nanele su gubitke ukrajinskim snagama u 106 regiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter