Izvor: HappyBSC
24.12.2022 u 21:28
0

Dragan Stanojević u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Demilitarizacija Ukrajine je već završena, demilitarizacija Evrope je faktički u toku!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 304. dan rata u Ukrajinia naši sagovornci o najnovijim dešavanjima povezanim sa ovim sukobom bili sudr Slobodan Janković iz Centra za konzervativne studije, Dragan Stanojević, Pokret ROD, i pukovnik Ljubinko Đurković.

Dragan Stanojević izjavio je da je cilj demilitarizacije Ukrajine mogao biti postignut već u junu mesecu, ali isporuke naoružanja NATO, SAD i Zapada Ukrajini dovele su do toga da faktički na sceni imamo demilitarizaciju Evrope.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Demilitarizacija Ukrajine je već gotova, ona je bila još u junu gotova što se tiče… Da se razumemo, demilitarizacija je podrazumevala uništenje vojnog potencijala Ukrajine u onim okvirima koji su postojali na početku specijalne vojne operacije, u februaru mesecu . To znači da sve naoružanje kojim je raspolagala sama Ukrajina u početku operacije, to je bilo sovjetske proizvodnje naoružanje, i početkom prvih dana PVO sistem je bio ozbiljno uništen i ugrožen. Naravno oni su uspeli da sakriju određenu avijaciju, ne samo na teritoriji Ukrajine, nego i u drugim državama, ali definitivno je kompletno naoružanje koje su imali, vojna industrija, ne samo naoružanje i potencijal ukrajinske vojske, bio uništen već u junu mesecu. U tom smislu, operacija je mogla da buide i završena, odnosno taj cilj je mogao da bude realizovan upravo tada da se nije uključila Amerika, odnosno NATO, koji su počeli da isporučuju naoružanje Ukrajini. I sada kada mnogi govore da operacija traje mnogo više nego što bi trebalo, pa to je zato što je situacije takva. Jasno je da je sada demilitarizacija Evrope u toku“, izjavio je Stanojević.

Ljubinka Milinčić u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Oni s „Patriotima“ da pobede Rusiju ne mogu!“

On je izjavio da je do sada Ukrajina mogla biti tri puta demilitarizovana ako bi se računalo naoružanje sa kojim je raspolagala, bez isporuka sa Zapada.

„Dokle god oni budu isporučivali to naoružanje, i dokle god ono bude postojalo i trajalo, njega će Rusi da uništavaju. To je upravo Putin i rekao pre neki dan, čak je i rekao za ove „Patriote“ kao što je govorio i ranije: „Ako oni isporuče, mi ćemo to da krckamo!“. Takav izraz je iskoristio i to je tačno tako. Bez obzira na „Himarse“, na sve to naoružanje koje je stiglo, ono ima svoj efekat naravno, međutim Rusi su do sada faktički tri puta do sada demilitarizovali Ukrajinu ako bi računali na ono naoružanje sa kojim je ona raspolagala bez isporuka, a sada ono što oni žele da isporuče i isporučuju – to samo produbljuje krizu. Ja stalno govorim da je neverovatno da Zelenski nikada nije rekao „Dajte nam lekove, dajte nam hranu, dajte nešto što je stvarno korisno ljudima“. Uvek govori: „Dajte nam naoružanje“, a sa tim naoružanjem on svaki dan gubi nekoliko stotina ili hiljada vojnika, zavisi od situacije“, zaključio je Stanojević.

Prof. dr Dragan Petrović za „AKTUELNOSTI“: „Čini se da je pat situacija na svim linijama fronta sem u Donbasu, gde ruska strana steže obruč oko Soledara i Bahmuta!“

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter