Izvor: 24 sedam
01.08.2024 u 18:40
0

ERDOGAN O DEŠAVANJIMA NA BLISKOM ISTOKU: Nećemo dati priliku onima koji hoće region da pretvore u more krvi

Predsednik Turske je naveo da se njegova zemlja i dalje ističe kao stup mira i stabilnosti u kritičnom periodu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da ta zemlja ostaje izvor sigurnosti svojih građana i prijatelja i da neće dati šansu za uspeh onima koji region žele da pretvore u more krvi, prenosi turska novinska agencija Anadolija.

Erdogan je predvodio delegaciju Vrhovnog vojnog veća Turske u poseti Anitkabiru, mauzoleju osnivača Republike Mustafe Kemala Ataturka.

Poseta je organizovana pred početak sednice Veća, koje će biti održano u Predsedničkom kompleksu u Ankari, a turski predsednik Erdogan napisao je i prigodnu poruku u Knjizi utisaka u Anitkabiru.

Odajući počast osnivaču Republike Ataturku i svim šehidima koji su položili živote za nezavisnost Turske, Erdogan je u poruci naveo da se ta zemlja i dalje ističe kao stub mira i stabilnosti u kritičnom periodu u regionu kada se događaju sukobi i politički atentati.

– Odlučni smo da do kraja zaštitimo svoju domovinu, naciju, državu i nacionalne interese preduzimajući sve potrebne mere predostrožnosti protiv ekspanzionističkih ambicija koje se ponovo javljaju. Nećemo dati priliku onima koji žele da naš region pretvore u more krvi, a i dalje ćemo biti izvor poverenja našim građanima, kao i našim prijateljima – poručio je Erdogan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter