Izvor: novosti
31.05.2024 u 09:54
4

„EVROPA JE UŠLA U FAZU PRIPREMA ZA RAT SA RUSIJOM“: Orban upozorava – Udaljeni smo nekoliko centimetara od uništenja

EVROPA je ušla u fazu priprema za rat sa Rusijom jer je sve više uvučena u oružani sukob u Ukrajini, rekao je za radio "Košut" mađarski premijer Viktor Orban.

Kako je precizirao, on svake nedelje vidi sve više znakova da se EU i NATO spremaju za vojnu akciju. Premijer je istakao da se „odlazak u rat ne dešava u jednom koraku“.

– Postoje tri faze: diskusija, priprema i uništavanje. Sada završavamo diskusiju i nalazimo se u fazi priprema. Udaljeni smo nekoliko centimetara od uništenja – rekao je on.

Orban je ranije, govoreći o nuklearnom oružju, izjavio da evropski političari imaju tendenciju da razmišljaju o nuklearnoj bombi uglavnom kao o „taktičkom oruđu odvraćanja“, a ne o nečemu što zapravo treba da se koristi.

On je, međutim, dodao da je problem u tome što niko u Drugom svetskom ratu nije pomislio da će Amerikanci upotrebiti nuklearne bombe.

Orban je rekao da smatra da je razgovor o nuklearnom oružju „loš predznak“.

– Od izraza ‘misija NATO u Ukrajini’ diže vam se kosa na glavi – rekao je mađarski premijer.

Mađarski premijer je takođe rekao je da u Briselu uzalud „razbijaju glavu“ oko vraćanja obaveznog vojnog roka u EU, jer Budimpešta neće dozvoliti da se njeni građani šalju da učestvuju u tuđem ratu“.

On je naglasio da se Budimpešta protivi tome da se odluka o služenju vojnog roka mađarskih građana donosi „u Nemačkoj ili Briselu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„EVROPA JE UŠLA U FAZU PRIPREMA ZA RAT SA RUSIJOM“: Orban upozorava – Udaljeni smo nekoliko centimetara od uništenja”

  1. Viktor Orban je uz hrvatskog predsednika Zorana Milanovića jedan od retkih evropskih političara koji ima muda da kaže istinu.Tako da vrlo lako može da im se desi da prođu kao Robert Fico.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter