Izvor: Alo
11.06.2024 u 11:02
0

EVROPA SE ODRIČE ZELENSKOG: Procureo nacrt izjave koja će biti usvojena u Švajcarskoj!

Zajednička izjava posle samita u Švajcarskoj neće sadržati zahteve da Rusija povuče trupe, a saopštenje će sadržati samo 3 od 10 tačaka plana Vladimira Zelenskog.

To je preneo televizijski kanal NHK, pozivajući se na nacrt dokumenta.

DESNICA IZDOMINIRALA NA IZBORIMA: Rezultati na izborima mogu radikalno promeniti budućnost cele Evropske unije!

Očekuje se da će konačna izjava odražavati samo pitanja osiguranja bezbednosti nuklearnih elektrana i bezbednosti hrane, oslobađanje zatvorenika i povratka dece, optužbe za otmicu koju je ruska strana više puta odbacivala.

U nacrtu se navodi i da je za postizanje mira potrebno učešće svih strana, a naglašava se i značaj učešća Rusije u diskusijama o ovom pitanju.

Odsustvo tačaka na kojima Kijev insistira, diplomatski izvor NHK objasnio je pozicijom nekih zemalja u razvoju iz Azije i Bliskog istoka, koje pridaju veliki značaj svojim odnosima sa Rusijom. Za Zelenskog je prioritet bio da se usaglasi sa svim učesnicima sastanka u Švajcarskoj i da se napravi zajednička izjava, napominje televizija.

Na samitu u Švajcarskoj koji se održava 15 i 16 juna očekuje se, za sada, prisustvo predstavnika iz 90 zemalja i međunarodnih organizacija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter