Izvor: TANJUG
06.01.2021 u 18:28
0

Evropska komisija odobrila upotrebu još jedne VAKCINE

 Evropska komisija je izdala uslovno odobrenje za stavljanje u promet vakcine protiv kovid-19, koju je razvila američka farmaceutska kompanija Moderna.

U pitanju je, posle vakcine Fajzer/Biontek, druga vakcina protiv kovid-19 koja je odobrena u EU, a u Komisiji navode da ovo odobrenje sledi „pozitivnu naučnu preporuku zasnovanu na temeljnoj proceni bezbednosti, efikasnosti i kvaliteta vakcine od strane Evropske agencije za lekove” i da su je podržale države članice.

-S vakcinom Moderne, drugom koja je sada odobrena u EU, imaćemo dodatnih 160 miliona doza na raspolaganju. A doći će još vakcina. Evropa je obezbedila do dve milijarde doza potencijalnih vakcina i imaćemo više nego dovoljno sigurnih i efikasnih vakcina za zaštitu svih Evropljana- poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

U Komisiji dodaju da je će sa odobrenim vakcinama kompanija Fajzer/Biontek i Moderna EU imati naručenih 460 milona doza koje će sada brže stizati do građana EU.

BRANO MIĆUNOVIĆ U POLICIJI

Uhapšen Brano Mićunović!

KO JE BRANO MIĆUNOVIĆ Ovo je život kontroverznog Nikšićanina

MANDIĆ O HAPŠENJU MIĆUNOVIĆA Hrabra odluka Zdravka Krivokapića

Napominje se da zemlje članice moraju da osiguraju tempo vakcinacije koji će pratiti brži trempo distribucije vakcina.

Vakcina Moderne pokazala je uspešnost od 94,1 odsto i postala druga vakcina koju je EMA preporučila za upotrebu u EU.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

BEOGRAD U PORASTU Ovo su najnovije korona brojke po gradovima

KORONA PRESEK U SRBIJI Pozitivne 2.882 osobe

HOROR NA BADNJI DAN: Mrtvi ljudi u porodičnoj kući u Kraljevu!

STIŽE JOŠ: Dobijamo dva miliona ruskih vakcina!

Dačić i Vulin se vakcinisali na Torlaku!

Zemlje članice EU počele su imunizaciju 27. decembra vakcinama Fajzer/Biontek.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter