Izvor: SPUTNIK
06.08.2024 u 16:17
0

EVROPSKOJ UNIJI PRETI RASKOL: Desničarske snage Austrije i Mađarska sklopile savez

Pratite nas Dolazak na vlast desničarskih snaga u Austriji i njihova saradnja sa Mađarskom mogli bi da izazovu raskol u Evropskoj uniji po pitanju Ukrajine, piše Rojters.

„Krajnje desničarske snage, koje se smatraju favoritima na predstojećim izborima u Austriji, sklopile su savez sa mađarskim liderom Viktorom Orbanom, koji bi mogao da ugrozi ionako krhki konsenzus u EU po pitanju Ukrajine“, navodi se u članku.
Autor je podsetio da Beč, držeći se svog neutralnog statusa, ne isporučuje oružje Ukrajini i da i dalje održava poslovne veze sa Rusijom, između ostalog, u pogledu snabdevanja prirodnim gasom, uprkos pritiscima Brisela.
KAMALA HARIS IZABRALA KANDIDATA ZA POTPREDSEDNIKA
Izbori za Nacionalni savet Austrije (donji dom austrijskog parlamenta) biće održani 29. septembra. Oni će pokazati kako će se ubuduće raspoređivati mesta u savetu, kakve koalicije će moći da se formiraju, kao i da li će kancelar Karl Nehamer ostati na svojoj funkciji ili na njegovo mesto dolazi novi kandidat.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter