Izvor: Alo
28.05.2024 u 08:34
0

FAJON: „Ovo je zaista važna istorijska poruka da priznajemo postojanje Palestinaca“

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je danas da će slovenačka vlada u četvrtak odlučivati o priznavanju palestinske države, nakon čega će odluka biti upućena parlamentu na konačno odobrenje.

Šefica slovenačke diplomatije Tanja Fajon rekla je da bi glasanje u parlamentu moglo biti održano 4. juna.

Golob je rekao tokom današnje posete Alžiru da će Slovenija u međuvremenu nastaviti da radi sa drugim zemljama na stvaranju maksimalnog pritiska za hitan prekid vatre u Pojasu Gaze i oslobađanje talaca koje drži Hamas, prenela je agencija STA.

FRONT PADA! KOLAPS JE SIGURAN: Vojnici više i ne kriju koliko mrze Sirskog i Zelenskog!

Golob je istakao da je Slovenija, kao odgovorna članica Saveta bezbednosti UN, dužna da učini sve što je u njenoj moći da se postigne trajni mir na Bliskom istoku.

„Ovo je važna, zaista istorijska poruka da priznajemo postojanje Palestinaca, njihove državnosti i njihovo pravo na samoopredeljenje“, rekla je Fajon za STA na marginama otvaranja novih prostorija slovenačkih diplomatskih misija u Briselu.

Fajon je istakla da odluka o priznavanju palestinske države nije uperena protiv Izraela, navodeći da će Slovenija nastaviti da se angažuje za uspostavljanje mira na Bliskom istoku i za bezbednost i Izraelaca i Palestinaca.

Slovenačka vlada je 9. maja pokrenula proceduru za priznavanje Palestine, najavljujući da će relevantnu odluku poslati parlamentu do 13. juna. Španija i Irska trebalo bi sutra da priznaju Palestinu zajedno sa Norveškom koja nije članica EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter